H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου 2011

Νιόκι φούρνου με μανιτάρια - Gnocchi Ai Funghi

Bella Italia! πάντα το έλεγα: οί άνθρωποι ξέρουν να τρώνε! Εύκολη συνταγή και.... mama mia νοστιμιά!





ΥΛΙΚΑ:
(για 4 άτομα περίπου)

500γρ Νιόκι ( σε αεροστεγή συσκευσία νωπά κατά προτίμηση)
2 ξερά κρεμμύδια
20γρ μανιτάρια Πορτσίνι
200μανιτάρια Πορτομπέλλο
3 κ.σ. βούτυρο (προτιμώ Lurpak)
200ml κρέμα γάλακτος
200γρ παρμεζάνα
100γρ. καπνιστό Πεκορίνο
1/2 ποτ. κρασιού ελαιόλαδο
1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
λίγο αλάτι
πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


Μουλιάζουμε τα πορτσίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.

Κοβουμε τα πορτομπέλλο σε φέτες. Στραγγίζουμε καλά.

Σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια θερμοκρασία, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα πορτσίνι και ακολούθως τα πορτομπέλλο και μόλις έχουν έλθει σε σημείο βρασμού, χαμηλώνουμε το μάτι και τα αφήνουμε μέχρι να πιούν το νερό τους.

Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας ζωηρά και τον μαϊντανό. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε.(λίγο το αλάτι, γιατί θα βάλουμε στη συνέχεια τυριά)

Μετά από 2-3 λεπτά αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε βραστό αλατισμένο νερό και το βράζουμε.

Ρίχνουμε τα νιόκι και όταν έχουν ανέβει στην επιφάνεια αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα.

Τα στραγγίζουμε πολύ καλά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200.

Σε ένα πυρέξ, πολύ καλά βουτυρωμένο ρίχνουμε τα νιόκι ανακατεύοντάς τα καλά να πάει παντού το βούτυρο.

Ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα μανιταριών και το καπνιστό τυράκι σε κύβους.

Ανακατεύουμε πολύ καλά για να ομογενοποιηθούν.

Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.

Γκρατινάρουμε για 5' στον προθερμασμένο φούρνο στους 200.

Συνοδεύστε με παγωμένο Χατζημιχάλη Λευκό ξηρό.


ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου