H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Σπαγγέτι Carbonara

Νομίζω ότι η συνταγή αυτή είναι από τις πολύ αγαπημένες στην Ελλάδα. Όμως, δεν την τρώμε σωστά. Η αυθεντική ιταλική συνταγή δεν έχει κρέμα γάλακτος. Σας προτείνω να την δοκιμάσετε.






ΥΛΙΚΑ:
(για 4 άτομα)

400 γρ. μακαρόνια σπαγγέτι ή ριγγατόνι
200 γρ. μπέϊκον
4 αυγά
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα ή καπνιστό πεκορίνο
40γρ. βούτυρο
3 σκελίδες σκόρδου
λίγο παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι
μιξ 4 πιπέρια
προαιρετικά 1 κ.σ. κουκουνάρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


Κόβουμε σε τετράγωνα το μπέϊκον, πολτοποιούμε το σκόρδο και τα ρίχνουμε σε ένα τηγανάκι με ελάχιστο λάδι τσιγαρίζοντας για περίπου 6-7'. (Από μάγειρα στην Τοσκάνη, έχω δεί να προσθέτουν στο τηγανάκι 1 κ.σ. κουκουνάρι το οποίο τσιγαρίζεται μαζί με το σκόρδο και το μπέϊκον. )

Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε καλά με αυγοδάρτη τα αυγά, προσθέτουμε λίγο αλάτι, μπόλικο πιπέρι και το μπέϊκον μόλις έχει ψηθεί.

Ρίχνουμε το τυρί και ανακατεύουμε καλά.

Βράζουμε τα μακαρόνια al dente με αλάτι. Τα στραγγίζουμε.

Τα ρίχνουμε μέσα στο σκεύος με το μείγμα αυγών και ανακατεύουμε ζωηρά. Βάζουμε το σκεύος σε ένα μάτι σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 1'-2' όσο ανακατεύουμε με το μείγμα αυγών. Προσοχή δεν θέλουμε να ψηθεί το αυγό. Πρέπει να μείνει υγρή σχετικά η σως όσο γίνεται.

Πασπαλίζουμε με το πεκορίνο ή την παρμεζάνα και αρκετό πιπέρι.

Σερβίρουμε συνοδεύοντας με παγωμένο chianti.


ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου