H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011

Σπαγγέτι αλ τόννο

Μεσογειακή γεύση, εύκολη μακαρονάδα, πικάντικο αποτέλεσμα. Ψηφίζεται φανατικά από χορτοφάγους και μη.....








ΥΛΙΚΑ:

(υλικά για 6 άτομα)


4 κονσέρβες τόννου σε λάδι
4 καυτερες πιπερίτσες
5 κ.σ. πάστα τομάτας
3 ώριμες ντομάτες
λίγο αλάτι
1 κ.γ. μιξ 4 πιπέρια
λίγη ζάχαρη
5 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
ελαιόλαδο

για πασπάλισμα:
παρμεζάνα
φύλλα φρέσκου βασιλικού



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


Στραγγίζουμε πολύ καλά τον τόννο από το λάδι της κονσέρβας. Τον κρατάμε στην άκρη για τη συνέχεια.

Ψιλοκόβουμε την καυτερή πιπερίτσα και αν δεν θέλουμε το αποτέλεσμά μας να είναι πολύ καυτερό, μην βάλετε μέσα στη σάλτσα τα σποράκια της πιπεριάς.

Σε ένα βαθύ τηγανάκι ή κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο (έξτρα παρθένο) και λειώνουμε το
σκόρδο. Σε μέτρια θερμοκρασία, τσιγαρίζουμε το σκόρδο με τις καυτερες πιπερίτσες για περίπου 5'.

Ρίχνουμε στη συνέχεια τον στραγγισμένο τόννο και τσιγαρίζουμε για άλλα 5'.

Κατόπιν,  προσθέτουμε την πάστα τομάτας και τις ντομάτες περασμένες στον τρίφτη μαζί με ελάχιστο αλάτι (είναι αλμυρός ο τόννος), τη ζάχαρη και το πιπέρι.

Αφήνουμε για 25' να σιγοβράσουν.

Βράζουμε al dente τα σπαγγέτι και τα σουρώνουμε. Τα βουτυρώνουμε ελαφρά.

Σερβίρουμε το σπαγγέτι αλ τόννο με μπόλικη παρμεζάνα και φύλλα φρέσκου βασιλικού.

Πιείτε παγωμένο λευκό κρασί ή και ροζέ.



ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου