H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

Αυτές οι μέρες είναι οι πιο όμορφες για το σπίτι την οικογένεια τους φίλους και αγαπημένους για τα παιδιά μας. Είναι μέρες αγάπης, ζεστασιάς, φροντίδας και αγκαλιάς. Το σπίτι, μέσα στις μυρωδιές γεμίζει από φωνούλες και σαν πολύβοο μελίσσι πάνε κι έρχονται οι ένοικοί του για τις ετοιμασίες των γιορτινών τραπεζιών. Σήμερα, θα φτιάξουμε μαζί μια Βασιλόπιτα που θα στολίσει το τραπέζι μας αλλά και θα εντυπωσιάσει ευχάριστα τους καλεσμένους μας. Η συνταγή είναι από τη μαμά μιας φίλης της Μαρουλίτας, είναι απολύτως δοκιμασμένη και έχει αυτή τη γεύση του κέϊκ που είναι αφράτο αλλά και μεστό με τη γεύση του πορτοκαλιού και του βουτύρου να γεμίσει πλούσια τον ουρανίσκο. Σας προτρέπω να τη δοκιμάσετε και να ευχηθείτε μαζί μου ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, με αγάπη, υγεία και χαρά για όλους σας.




ΥΛΙΚΑ:

1 κούπα Βούτυρο Κερκύρας
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα χυμό πορτοκάλι & μανταρίνι ασούρωτο
1 κούπα γάλα
2 βανίλιες
1 φαρίνα (500γρ)
1 φλυτζανάκι του ελληνικού καφέ λικέρ Μαστίχα ή κονιάκ ή Ούζο
1 φακελάκι Baking Powder
7 αυγά

Άχνη Ζάχαρη για στόλισμα

Αν χρησιμοποιήσετε ταψί 26 εκ. τότε προσθέστε επιπλέον 1/2 δόση από τα παραπάνω υλικά


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει και στη συνέχεια και ενναλάξ ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και στη συνέχεια το ποτό, τον χυμό, καθώς και τη ζάχαρη λίγη λίγη.

Ρίχνουμε μέσα στο αλεύρι το baking powder καθώς και τις βανίλιες και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε λίγο λίγο το μείγμα του αλευριού στο μείγμα του βουτύρου και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βουτυρώνουμε το ταψί, και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι για να μας βοηθήσει να μην κολλήσει το κέϊκ μας.

Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και κουνάμε λίγο αριστερά δεξιά ώστε να απλωθεί σωστά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για περίπου 1 ώρα.

Όταν ψηθεί με προσοχή κρύβουμε μέσα στην πίτα το φλουρί και την αναποδογυρίζουμε για να την πασπαλίσουμε με την άχνη ζάχαρη.

Αν θέλουμε και έχουμε στυλό - κορνέ κάνουμε σχέδια με σοκολάτα πάνω στην πίτα.




ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου