H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014

Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια βουτύρου

'Η αλλιώς shortbreads. Παλιά σκωτσέζικη συνταγή για αγαπημένα βουτυράτα μπισκοτάκια. Η συνταγή είναι εύκολη και τα υλικά απλά, όμως: απαραίτητη προϋπόθεση για την γευστική επιτυχία τους είναι η ποιότητα των υλικών τα οποία πρέπει να είναι ιδιαίτερα για να πετύχετε το γνωστό σωστό αποτέλεσμα.





ΥΛΙΚΑ:

390 gr  αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 gr βούτυρο φρέσκο ή President
170 gr. τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
μισή πρέζα αλάτι (2 γραμμάρια)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Φροντίζουμε το βούτυρο να είναι σε θερμοκρασία δωματίου πριν το χρησιμοποιήσουμε.

Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε το αλεύρι, κοσκινισμένο, με το αλάτι.

Στο μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο και σιγά σιγά την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια (να αγοράσετε τα sticks φυσικής βανίλιας που τα χαράζουμε στη μέση με ένα κοφτερό μαχαίρι και με την "πλάτη" του μαχαιριού αφαιρούμε την ψίχα της βανίλιας) και χτυπάμε το μείγμα περίπου 5 λεπτά μέχρι να γίνει παχύρρευστη κρέμα.

Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει ζύμη.

Αφαιρούμε από τον κάδο του μίξερ και τοποθετούμε τη ζύμη σε μια ζελατίνα.

Βάζουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα.

Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας μας και αλευρώνουμε ελαφρά τα χριστουγεννιάτικα κουπ πατ.

Απλώνουμε τη ζύμη και με έναν πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος 1,5-2cm.

Με τα κουπ πατ, χωρίζουμε σχεδιάκια και με τη ζύμη που θα περισσέψει από τα κουπ πατ, ξανά ανοίγουμε σε πάχος 1,5cm για να συνεχίσουμε να φτιάχνουμε μπισκοτάκια.

Τα τοποθετούμε πάνω στη λαμαρίνα, στην οποία θα έχουμε απλώσει λαδόκολλα για φούρνο.

Μόλις είναι έτοιμη η λαμαρίνα μας με τα μπισκοτάκια τοποθετημένα, τη βάζουμε στο ψυγείο για 10'.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20' μέχρι ελαφρά να ροδίσουν.

Μην φοβηθείτε τα μπισκοτάκια που βγαίνουν σχετικά μαλακά από τον φούρνο, σκληραίνουν όσο κρυώνουν.

Μπορώ να σας προτείνω δύο τρόπους για τον στολισμό τους.

Να τα περάσετε με άχνη ζάχαρη όταν έχουν κρυώσει.

Να τα βουτήξετε σε μπεν μαρί όπου θα έχετε λιώσει κουβερτούρα. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε κουβερτούρα μαύρης, γάλακτος και λευκής σοκολάτας Nestle δίνοντας πολυχρωμία στα μπισκοτάκια σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε χρωματιστά κονφί και να αυτοσχεδιάσετε!

Βάλτε τα μέσα σε ζελατινένια σακουλάκια, κλείστε με γιορτινή κορδέλα και προσφέρετέ τα στους  καλεσμένους σας στο γιορτινό τραπέζι.






ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ & ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου