H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Τα μελομακάρονα της μαμάς Δροσούλας !!!



















Μια γλυκειά μανούλα μας έδωσε με αγάπη αυτή τη συνταγή για τις γιορτές

Υλικα:

3 φλ. τσαγιού λάδι
1 φλ. μπύρα
1 φλ. ζάχαρη
4 κ.σ. πορτοκάλι χυμό
4 κ.σ. κονιάκ
3 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
λίγο αλάτι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
λίγη κανέλλα
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει (περίπου όμως 1 kg)

για το σιρόπι:

2 ποτ. νερό
2 ποτ ζάχαρη
1/2 κιλό μέλι
2 ξύλα κανέλλας

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και στο τέλος ρίχνουμε κοσκινισμένο το αλεύρι.
Ζυμώνουμε ώστε να δημιουργήθει μια ζύμη ελαφρά προς το σκληρό. (προσέχτε να μην γίνει πολύ αραιή, σημαίνει ότι χρειάζεται κι άλλο αλεύρι).
Για να ξεκολλάει στα χέρια σας τρίψτε τις παλάμες με λίγο λάδι.

Τοποθετούμε στο ταψί πάνω σε ελαφρώς λαδωμένη λαδόκολλα και αραιά τοποθετημένα γιατί στο ψήσιμο φουσκώνουν.

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για περίπου 30 λεπτά.

Εν τω μεταξύ αρχίζουμε να προετοιμάζουμε και το σιρόπι. Το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά ( ο χρόνος μετράει αφού αρχίζει να κοχλάζει το νερό. Μόλις πάρει τη βράση του το σιρόπι το κατεβάζουμε στο μισό.

Εν τω μεταξύ ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με το σιρόπι λίγα λίγα τα ψημένα μελομακαρονάκια. Υπολογίστε περίπου 8 τεμάχια τη φορά, γύριζοντάς τα και απο τις δύο πλευρές.

Όταν τελειώσουμε με τη διαδικασία του μελώματος, τα τοποθετούμε πάλι το ταψί να "τραβήξουν" για λίγες ώρες περιχύνοντάς τα με το υπόλοιπο σιρόπι και πασπαλίζοντας με θρυμματισμένο καρύδι.

Αφου έχουν πιεί το σιροπάκι τους, παίρνουμε μια όμορφη Χριστουγεννιάτικη πιατέλα, τα στοιχίζουμε το ένα επάνω στο άλλο σε πυραμίδα, βάζουμε το πιο γλύκο μας χαμόγελο και τα προσφέρουμε με γλύκα σε όσους αγαπάμε.


ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ & ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου