H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011

Σπιτικές Κοτομπουκιές

Όποιος μου πει ότι δεν του αρέσει το junk food μου λέει ψέμματα. Και αν ακόμα πολλοί από εμάς, ευτυχώς το έχουμε δαιμονοποιήσει, σας ανακοινώνω με περισσή υπερηφάνεια πως το junk food από εδώ και μπρος επιτρέπεται και κάνει και καλό... Για να επιχειρηματολογήσω και για να ακριβολογήσω, σήμερα θα σας φτιάξω σπιτικές κοτομπουκιές, από καθαρό και άπαχο κρέας και θα το ευχαριστηθούμε με την καρδιά μας.
Σας υπόσχομαι.






ΥΛΙΚΑ:
(υλικά για 4 άτομα)

6 φιλέτα κοτόπουλο χωρίς πέτσα, χωρίς κόκκαλο
200γρ. τρίμμα φρυγανιάς
3 αυγά βιολογικά
2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αλάτι
μιξ 4 πιπέρια
κάρυ
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για το τηγάνι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ξεπλένουμε σε νερό βρύσης τα φιλέτα και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Σε μια επιφάνεια σταθερή, τα κόβουμε σε κύβους στο μέγεθος κοτομπουκιάς.

Σε ένα μπώλ αδειάζουμε το τρίμμα φρυγανιάς και ρίχνουμε μέσα το κάρρυ.

Στο δεύτερο μπώλ, χτυπάμε τα αυγά μαζί με το αλάτι και το πιπέρι.

Σε ένα τρίτο μπώλ, αδειάζουμε το αλεύρι.

Παίρνουμε μια μια τα κομμάτια κοτόπουλο και με την παρακάτω σειρά τα περνάμε από μια φορά από κάθε ένα μπωλ:

1. Τα βουτάμε στο αλεύρι. Τινάζουμε από το περιττό αλεύρι.
2. Τα περνάμε από το αυγό.
3. Τα περνάμε από τη γαλέτα.

Στη συνέχεια είτε τα βάζουμε σε τηγάνι με μέτρια φωτιά (όχι πολύ δυνατή η οποία θα τα κάψει απ' έξω...) για 5' μέχρι να ροδίσουν, είτε τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι στο γκρίλ μέχρι να ροδίσουν (περίπου 15΄ ... το πολύ).

Αν τις τηγανίσετε τις κοτομπουκιές, να θυμηθείτε να τις αφήσετε σε απορροφητικό χαρτί πριν τις φάτε για να μην σας πιάσει το στομάχι σας!!!!1

Σερβίρονται ζεστά με κέτσαπ ή barbeque sauce και γαρνίρετε με αρωματικά βότανα για ομορφιά.



ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

6 σχόλια:

  1. Αγαπημενες κοτομπουκιτσες... μ αυτον τον τροπο ξερουμε και τι τρωμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 'Ετσι είναι Ελπινίκη!!!! Ελέγχεις απόλυτα το τί τρώς και δεν στερείσαι.... το αμαρτωλό μεζεδάκι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1.ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΤΡΩΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΟΝΤΩΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΝ... ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΝΤΩΣ ΤΙ ΤΡΩΜΕ
      2.ΟΝΤΩΣ ΑΠΑΡΤΩΛΟ ΚΑΙ ΠΑΧΑΙΝΕΙ!! XD

      Διαγραφή
  3. μπορούμε να τις βάλουμε στην κατάψυξη παναρισμένες? σε ποιο στάδιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. σε ευχαριστώ που επισκέφθηκες τη Μαρουλίτα. Για να είμαι ειλικρινής ως επί το πλείστον και εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις, μαγειρεύω κάθε φορά ποσότητα για αρκετή για ένα γεύμα και δεν μπαίνω στη διαδικασία της κατάψυξης. Φαντάζομαι ότι θα μπορούσες να τα καταψύξεις αρκεί αφού τις πανάρεις, να τις στρώσεις σε λαδόκολλα και να τις αφήσεις στο ψυγείο στη συντήρηση για μια με δύο ώρες ώστε να σταθεροποιηθεί το πανάρισμα, πριν τις βάλεις στην κατάψυξη. Μην ξεχνάς πως ότι μαγειρεύουμε αγνά στο σπίτι στερείται των χημικών και ουσιών που κάνουν τα έτοιμα τρόφιμα να έχουν την πάντα άψογη όψη που έχουμε συνηθίσει πλην όμως στερούνται όποιας θρεπτικής αξίας.
    Τέλος, αν θέλεις για λόγους πρακτικότητας να τις βάλεις στην κατάψυξη, μετά τη συντήρηση, στρώστες μέσα σε τάπερ τακτικά ώστε να μην τραυματίσεις την κρούστα σου και όταν ξεπαγώνουν σου δημιουργήσουν πρόβλημα. Καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή