H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Σαλάτα Αβοκάντο

Τώρα για να είμαι ειλικρινής δυσκολεύτικα να βρώ ακριβή τίτλο για αυτή τη σαλάτα που λατρεύουν στο σπίτι μου. Άντε λέω, να την πώ σαλάτα αβοκάντο μπας και κάνει "μπούγιο". Ακούστε, είναι εξαιρετική σαλάτα, δεν έχω λόγια πραγματικά, άσε που ετοιμάζεται στο πι και φι και είναι σούπερ χορταστική. Στο σπίτι τρώμε ένα τάπερ 2.5 λίτρων για να φανταστείτε γεμάτο από αυτή τη σαλάτα σαν κυρίως πιάτο!!!! Και επίσης σε όσους μπουφέδες και τραπεζώματα την έχω φτιάξει δεν μένει ούτε κολυμπηθρόξυλο! Λοιπόν, πάμε στον μανάβη και επιστρέφουμε για να φτιάξουμε σαλάτα!






ΥΛΙΚΑ:
(για 4 άτομα)

2 μαρούλια
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 ντομάτες μέτριες
μια χούφτα ψιλοκομμένο άνιθο
1 μεγάλο αγγούρι
300γρ. φέτα
2 αβοκάντος
λάδι
λίγο αλάτι
χυμό από μισό λεμόνι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένουμε καλά τα λαχανικά μας.

Ανοίγουμε το αβοκάντο με τη γνωστή μέθοδο:  Χαράζουμε περιμετρικά (από την κορυφή προς τα κάτω) Στρίβουμε ελαφρά τα χωρισμένα κομμάτια προς αντίθετες κατευθύνσεις και ανοίγει το αβοκάντο.

Αφαιρούμε το κουκούτσι και τον φλοιό και το κόβουμε σε μεγάλους κύβους.

Ψιλοκόβουμε το μαρούλι, σε κύβους κόβουμε τη ντομάτα και το αγγούρι.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, την φέτα με τα δαχτυλάκια μας και τα φουντάρουμε όλα μέσα σε μια μεγάλη λεκάνη σαλάτας.

Πασπαλίζουμε με τον άνιθο, το λεμόνι και το αλάτι, ρίχνουμε και το λάδι και ανακατεύουμε.

Την σερβίρουμε σχετικά παγωμένη (δροσερή αν θέλετε...δηλ. να μην σας έχει ζεσταθεί το αβοκάντο γιατί δεν είναι ωραίο...).

Θα με θυμηθείτε....

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου