H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011

Κροκέτες πατάτας

Πολύ απλή συνταγή, δηλαδή πιο απλή δεν γίνεται. Δεν θα σας κοστίσει ούτε και σε χρήμα. Ιδανική για μπουφεδάκι, ιδανική για συνοδευτικό μπυρίτσας. Μια ωραία ιδέα είναι, αφού τις μαγειρέψετε δυο- τρεις φορές και πάρετε το "κολλάει", να τις κάνετε και με λουκανικάκι- αυτό όμως θα το δούμε σε μια ξεχωριστή συνταγή. Οι λεπτομέρειες ακουλουθούν.






ΥΛΙΚΑ:

1 κιλό πατάτες

200γρ. τριμμένη παρμεζάνα

2 κρόκοι αυγού

αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

για το πανάρισμα:

2 αυγά
τρίμμα φρυγανιάς

για το τηγάνι:

ηλιέλαιο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βράζουμε τις πατάτες ξεφλουδισμένες σε αλατισμένο νερό.

Πολτοποιούμε τις πατάτες και τις πασπαλίζουμε με το αλάτι, το πιπέρι και το τριμμένο μοσχοκάρυδο.

Ρίχνουμε μέσα την παρμεζάνα και με τα χεράκια μας πλάθουμε να γίνει ένα ομογενοποιημένο μείγμα.

Πλάθουμε κροκετούλες στο γνωστό σχήμα όπως στη φωτογραφία.

Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και παίρνουμε μια μια τις κροκέτες και τις περνάμε:

1. πρώτα από ένα μπώλ με αυγό χτυπημένο

2. μετά από ένα μπώλ με το τρίμμα φρυγανιάς

Και στη συνέχεια μέσα στο τηγάνι μέχρι να ροδίσουν.

Οι κροκετούλες μας καλόν είναι να σερβίρονται ζεστές.


ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

2 σχόλια:

  1. Τρελαίνομαι για κροκέτες..θα τη δοκιμάσω..φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή