H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011

Σπανακόρυζο

Για όσους κρατούν ακόμα την παράδοση της νηστείας πριν τα Χριστούγεννα, αλλά και για όσους προσέχουν τη διατροφή τους και επιμένουν στα υγιεινά πιάτα, σήμερα, μαγειρεύουμε το σπανακόρυζο, που δυστυχώς ανήκει στην κατηγορία των αδικημένων πιάτων, για τα οποία το κοινόν αίσθημα δεν τα κατατάσσει  στην πλεύρα των γαστριμαργικών νικητών. Κρίμα, γιατί με μερικές κινήσεις μπορεί να αναγορευτεί σε μια πολύ γκουρμέ επιλογή στο καθημερινό μας διαιτολόγιο, δηλαγή και να μας σκάσει από υγεία αλλά και να μας ευχαριστήσει τον ουρανίσκο! Κοινώς, βουρ για σπανάκι και μυρωδικά!


ΥΛΙΚΑ:

1 κιλό σπανάκι
3 χούφτες ρύζι σουπέ
3/4 ποτ. κρασιού ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
4 φρέσκα κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
1φλ. τσαγιού άνηθο
1/2 φλ. τσαγιού δυόσμο τα φύλλα
1 τσαγιού καυκαλήθρες - αν δεν βρείτε μυρώνια κ καυκαλήθρες βάλτε μέσα μαϊντανό
1 τσαγιού μυρώνια
300γρ. σέσκουλα
6 ντομάτες περασμένες στον τρίφτη

1/2 κ.γ. κανέλλα
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 κ.γ. μιξ 4 πιπέρια
αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Περνάμε τις ντομάτες από τον τρίφτη και τις αφήνουμε στην άκρη για μετά.

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τις σκελίδες σκόρδου.

Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι. Το αφήνουμε να στραγγίξει καλά (Συνήθως επειδή έχω βαρύ πρόγραμμα και περιορισμένο χρόνο στη μαγειρική, χρησιμοποιοώ κατεψυγμένο σπανάκι.)


Πλένουμε και καθαρίζουμε τα σέσκουλα, τον άνηθο και τον δυόσμο και τον μαϊντανό( αν φτιάχνετε αυτή τη συνταγή χειμώνα, δεν θα βρείτε μυρώνια και καυκαλήθρες...)

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει σε μέτρια θερμοκρασία και ρίχνομε μέσα τα κρεμμύδια και το σκόρδο και το ρύζι.

Μόλις περάσουν το πολύ 2' ρίχνουμε και το σπανάκι και ανακατεύουμε.

Περιμένουμε 5' να μαραθεί το σπανάκι και κατόπιν ρίχνουμε τα μυρωδικά (δυόσμο, άνηθο, μαϊντανό).

Πασπαλίζουμε με το αλάτι, το πιπέρι, την καννέλα και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε καλά.

Αφήνουμε για άλλα 5' και ρίχνουμε κατόπιν τη ντομάτα.

Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία (αν είναι από το 1 εώς το 9 η κουζίνα σας, βάλτε το στο 2 -3) σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε 40' το φαγητό για να γίνει.

Συνοδεύουμε με βαρελίσια φέτα και λευκό κρασί.

tip: αν θέλετε θα μπορούσατε να θρυμματίσετε τη φέτα, να την ανακατέψετε με 1 κεσεδάκι Philadelphia και να το ρίξετε μέσα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας να πάει παντού και να δέσει.
Όμως έτσι το φαγητό σας, παύει να είναι νηστήσιμο!!!!


ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου