H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Τάρτα Κοτόπουλο πανεύκολη

Ομολογώ πως έχω τύψεις για τη μακρά "σιωπή" μου στο blog. Επιστρέφω όμως με γεμάτες μπαταρίες και όρεξη για πολλή και καλή μαγειρική. Σήμερα, θα φτιάξουμε μια πολύ πολύ εύκολη τάρτα κοτόπουλου που είναι νόστιμη, εγγυημένα επιτυχημένη και άκρως ευπαρουσίαστη και για το τραπέζι και για τον μπουφέ σας. Είναι πολύ χορταστική και στέκεται άνετα μόνη της μαζί με μια σαλάτα σαν κυρίως πιάτο. Ο χρόνος προετοιμασίας είναι πολύ σύντομος για το αποτέλεσμα που προσφέρει. Πάμε λοιπόν!!!!


ΥΛΙΚΑ:

ζύμη για τάρτα Pilsbury
1 κοτόπουλο έτοιμο ψημένο
1 μικρή κρέμα γάλακτος
250γρ. τριμμένα 4 τυριά (γκούντα, μοτσαρέλλα, έμενταλ, τσένταρ)
1 πράσσο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
200γρ. μανιτάρια ελληνικά
200γρ. μπέϊκον
2 κ.σ. ελαιόλαδο
λίγα φύλλα δυόσμου
2 αυγά
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 φόρμα τάρτας



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


Τοποθετούμε στη φόρμα για τάρτα τη ζύμη και την τρυπάμε παντού με ένα πιρούνι.

Τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 15' μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμισή της.

Σε μια λεκάνη, όπου στο τέλος θα ανακατέψουμε όλη τη γεμίση της τάρτας, ρίχνουμε το κοτόπουλο το οποίο, το λιανίζουμε με τα χεράκια μας, εννοείται μόνο το ψαχνό του, χωρίς κοκκαλάκια, προσοχή, και χωρίς την πέτσα.

Το αφήνουμε προς το παρόν μέσα στη λεκανίτσα και πάμε παρακάτω.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και κατόπιν το πράσσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τα μανιτάρια κομμένα φέτες και τα τσιγαρίζουμε 3΄σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Κατόπιν ρίχνουμε μέσα, ψιλοκομμένο το μπέϊκον, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και αφήνουμε για 15' να μαγειρευτούν τα υλικά. (αν δεν το κάνετε αυτό, θα σας πέσει πολύ βαριά η τάρτα καθώς το κρεμμύδι και το πράσσο πρέπει να τρώγονται "μαραμένα"...).

Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Μέσα στη λεκανίτσα που είναι το λιανισμένο κοτόπουλοψαχνό, ρίχνουμε τα τυριά, την κρέμα γάλακτος, τον δυόσμο ψιλοκομμένο, πασπαλίζουμε με πιπεράκι, τα αυγά και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα στη λεκάνη και τα περιεχόμενα του τηγανιού και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Βγάζουμε την βάση της τάρτας από τον φούρνο και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα της λεκάνης.

Ψήνουμε στους 180 για 25'.

Σερβίρεται τουλάχιστον 20' αφού βγεί από τον φούρνο για να "στέκεται".


ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου