H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011

Σουφλέ με αγκινάρες

Αυτό είναι πιάτο, που θεωρώ, πως όταν το ακούς σου είναι εύκολο να δυσπιστήσεις.... Και επίσης, πρέπει να σας ομολογήσω πως στο σπίτι μου, ο πιο δύσπιστος είναι ο άντρας μου.... Οπότε κάποια φορά, το φτιάχνω, του το σερβίρω και ιδού το αποτέλεσμα: το ίδιο άτομο που αν άκουγε ο,τιδήποτε με αγκινάρα θα  άλλαζε πεζοδρόμιο, μου ζητάει και δεύτερο πιάτο... Αυτά! Δεν έχω να πώ κάτι άλλο !
Καλό μαγείρεμα!


ΥΛΙΚΑ:

1 συσκευασία αγκινάρες κατεψυγμένες
2 συσκευασίες 4 τυριά τριμμένα
200γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο ή παρμεζάνα
2 φάκελοι για μπεσαμέλ στιγμής
2 κ.σ. βούτυρο
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
αλάτι
πιπέρι

1 μέτριο πυρέξ



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βράζουμε τις αγκινάρες για 30' σε αλατισμένο νερό.

Τις αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε τη μπεσαμέλ.

Χτυπάμε την μπεσαμέλ με το γάλα όπως αναγράφει η συνταγή του κουτιού και προσθέτουμε και 200γρ. κεφαλοτύρι αλλά και το μοσχοκάρυδο μέσα για να χτυπηθούν όλα μαζί.

Σε ένα πυρέξ μέτριο, ρίχνουμε μέσα 2-3 κ.σ. βούτυρο και με τα δαχτυλάκια μας το απλώνουμε παντού.

Στρώνουμε τις αγκινάρες να καλύψουν όλο τον πάτο.

Από πάνω, βάζουμε τα τυριά τριμμένα.

Καλύπτουμε με την μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με λίγο τυράκι ακόμα από πάνω.

Βάζουμε λίγα ακόμα κομματάκια βούτυρο διάσπαρτα εδώ κι εκεί.

Ψήνουμε για 30'- 40΄ σε προθερμασμένο φούρνο (πάνω- κάτω αντιστάσεις) στους 180.

Σερβίρεται ζεστό.



ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου