H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Τρουφάκια μερέντας

Αυτή η συνταγή μοιάζει με αναμνήσεις από παιδικά πάρτυ, τότε δηλαδή, που ακόμα, οι μαμάδες έφτιαχναν εξ ολοκλήρου τον μπουφέ. Σε αυτή τη διαδικασία, εμείς τα παιδάκια συμμετέχαμε με λαχτάρα και φυσικά όλο και χώναμε στο στοματάκι μπουκιές από τα τρουφάκια.
Είναι γλυκάκι απλό, είναι πεντανόστιμο, είναι άκρως παρουσιάσιμο και πάνω απ' όλα είναι το δικό σας γλυκάκι. Καλή όρεξη λοιπόν, και καλή διασκέδαση στην προετοιμασία του!!!








ΥΛΙΚΑ:
340γρ. Κουβερτούρα (προτιμώ Nestle)
1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος (όχι light λυπάμαι)

1/4 φλ. τσαγιού μερέντα

3/4 φλ. τσαγιού καβουρδισμένα φουντούκια

Baking paper (Χαρτί κατάλληλο για φούρνο)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


Βάζουμε σε ένα σκεύος την σοκολάτα, τη Μερέντα και την κρέμα γάλακτος και σε πολύ χαμηλή φωτιά στο μάτι, λειώνουμε τη σοκολάτα, ανακατεύοντας συνέχεια.

Μόλις έχει λιώσει η σοκολάτα και έχει ομογενοποιηθεί το μείγμα, κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη το μείγμα να κρυώσει για 10'.

Στη συνέχεια, χτυπάμε στο μίξερ για 2' το μείγμα της σοκολάτας μέχρι να γίνει αφράτο και σχεδόν να στέκεται.

Το σκεπάζουμε με ένα σελοφάν και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Καβούρδισμα φουντουκιών:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180.

Κόβετε όλα τα φουντούκια στη μέση.

Σε ένα ταψί στρώνουμε τα φουντούκια, και τα αφήνουμε μέσα στον φούρνο για 5' αλλά να είστε από πάνω γιατί είναι πολύ εύκολο να σας καούν.

Με το που ροδίσουν, τα βγάζετε και τα αφήνετε να παγώσουν εντελώς πριν τα χρησιμοποιήσετε.

Με τη βοήθεια ενός κουταλιού, παίρνουμε μείγμα σοκολάτας, τόσο ώστε να φτιάξουμε μπαλίτσες διαμέτρου περίπου 3 εκατοστά.

Αν θεωρείτε ότι είναι πολύ μαλακό το μείγμα να το βάλετε πάλι στο ψυγείο.

Ρολλάρουμε κάθε μπαλίτσα πάνω από τα καβουρδισμένα φουντούκια και στη συνέχεια τα βάζουμε πάνω σε αντικολλητικό baking paper και αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο πριν τα σερβίρουμε.

Για να τα σερβίρουμε, τα στοιβάζουμε το ένα πάνω στο άλλο μέσα σε γυάλινα μπώλ σε σχήμα πυραμίδας και τα φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρουμε.

Μπορείτε να βάλετε και ανάμεικτα φουντούκια και φυστίκι αιγίνης, ή εναλλάξ για ομορφιά στην παρουσίαση, μπαλίτσες με φουντούκια, μπαλίτσες με φυστίκι αιγίνης καθώς και καρύδι αλλά και καρύδα.

Βασικά, κέφι και χρόνο να έχετε και όλα μπορούν να γίνουν !!!!







ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

1 σχόλιο: