H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

7 Μπαχαρικά- το μυστικό της Ανατολής

Η κουμπαριά μου με Ιορδανούς με σύστησε στα μαγικά συστατικά της ανατολίτικης κουζίνας. Οι μυρωδάτες συνταγές, οι γεμάτες γεύσεις, οι απίστευτες γλυκές και πικάντικες δημιουργίες του αραβικού κόσμου, έχουν στη βάση τους τα ιδιαίτερα μπαχαρικά και βότανα που μεταχειρίζονται σε κάθε πιάτο τους οι ανατολίτες. Κάποια από αυτά, θεωρούνται τόσο βασικά για τον εξοπλισμό κάθε κουζίνας, που είναι αδιανόητο να μην τα έχεις, όπως για εμάς είναι αδιανόητο να μην έχει μια κουζίνα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη.

Θα παρατηρήσετε στα υλικά που σας γράφω παρακάτω ότι στην πραγματικότητα το μείγμα των 7 μπαχαρικών είναι 8 υλικά στη σειρά. Αυτό γιατί, μια έξτρα εξωτική πινελιά είναι η προσθήκη κάρδαμου στο μείγμα, η οποία όμως έχει να κάνει με το προσωπικό μας γούστο.

Σήμερα λοιπόν, θα φτιάξουμε το δικό μας μείγμα 7 μπαχαρικών που θα συνοδεύει κάθε κοκκινιστό κρεατικό και μή που φτιάχνουμε, και μην φοβηθείτε, σας υπόσχομαι τα φαγητά σας θα απογειωθούν. Είναι απίστευτο το τί κάνει αυτό το μείγμα!!!! Εμπιστευθείτε με.





ΥΛΙΚΑ:
 
2 κ.σ. Μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο


2 κ.σ. Πάπρικα γλυκειά

2 κ.σ. Κύμινο φρεσκοτριμμένο
1 κ.σ. Τριμμένος ξερός Κόλιανδρο
1 κ.σ. Σκόρδο Σκόνη
1 κ.σ. Μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
1 κ.σ. Κανέλλα
1/2 κ.σ. Κάρδαμο φρεσκοτριμμένο (προαιρετικό)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ενώστε τα υλικά ανακατεύοντας πολύ καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα σας.

Φυλάξτε το μέσα σε αποστειρωμένο, αεροστεγές γυάλινο βάζο και για καλύτερη φύλαξη να το έχετε σε δροσερό σκοτεινό και ξηρό σημείο (μπορείτε να έχετε το βαζάκι και στο ψυγείο)

tip: Μια ιδέα είναι να επισκεφθείτε ένα μπαχαράδικο και επειδή κατά πάσα πιθανότητα δεν θα υπάρχει το μείγμα έτοιμο, μπορείτε να πάρετε τα επιμέρους και να τα αναμείξετε.

Εκτός από το κέντρο της Αθήνας (στο οποίο εγώ πλέον φοβάμαι να κατέβω...) ένα πολύ καλό μπαχαράδικο είναι ο "Μελόκηπος" που βρίσκεται στο Χαλάνδρι, και έχει και παράρτημα και στο Ναύπλιο. Όσες φορές δεν φέρνω στο μείγμα έτοιμο από Ιορδανία, πάω στον "Μελόκηπο" και βρίσκω τα επιμέρους υλικά....



ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ & ΚΑΛΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ

3 σχόλια:

  1. Καλημέρα..τρελαίνομαι για μπαχαρικά..σίγουρα θα το δοκιμάσω..έτοιμα μείγματα μου έχουν φέρει από Τουρκία και είναι τέλεια..φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα, πρέπει να είναι τέλειο το συγκεκριμένο μείγμα, όλο άρωμα και γεύση!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πραγμαμτικά είναι εντυπωσιακό το πώς αυτό το μείγμα μπορεί να αλλάξει ένα φαγητό

    ΑπάντησηΔιαγραφή