H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Τρίτη, 17 Μαΐου 2011

Pizza με λαχανικά και 4 τυριά

Αυτή την πίτσα την φτιάχνω πολύ συχνά στο σπίτι, πρώτον γιατί οι περισσότεροι έχουν πίεση και χοληστερίνη και δεν κάνει να τρώνε αλλαντικά αλλά και γιατί είναι πολύ πολύ νόστιμη χωρίς να σε βαραίνει όπως όταν βάζεις πικάντικα toppings. Ακολουθείστε τις οδηγίες για να φτιάξετε πρώτα τη βάση και πάμε για τα από πάνω.... :)






ΥΛΙΚΑ:

(για μια πίτσα κανονική 30εκ.)
200gr. τυρί φέτα
2 κ.σ. ελιές κομμένες σε ροδέλες
1 ντομάτα μεγάλη βιολογική
4 μανιτάρια
1 πιπεριά φλωρίνης κόκκινη
1 πιπεριά φλωρίνης πράσινη
1/2 ξερό κρεμμύδι
1/2 συσκευασια Pummaro συμπυκνωμένο
μιξ 4 πιπέρια
1 κ.γ. ξερό βασιλικό
1 κ.γ. ρίγανη
λίγη πάπρικα
ελάχιστο μοσχοκάρυδο
200γρ. mozarella
200γρ. μιξ 4 τυριά τριμμένα ή: 50γρ. Edam, 50γρ. Gouda, 50γρ. Cheddar, 50γρ. Emental


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα στρογγυλό ταψάκι στρώνουμε την πίτσα μας χωρίς να της λεπτύνουμε πολύ τη βάση.(τουλάχιστον 1 1/2  δάχτυλο πάχος γιατί η γέμιση είναι λίγο βαρειά και δεν θέλουμε να μας "κάτσει")

Ανακατεύουμε τον πελτέ ντομάτας με τον βασιλικό, τη ρίγανη, το πιπέρι και την πάπρικα.

Πάνω στην πίτσα στρώνουμε την ντομάτα με ένα μεγάλο κουτάλι να πάει παντού.

Αρχίζουμε να στρώνουμε τα λαχανικά, τα οποία θα έχουμε ψιλοκομμένα.

Βάζουμε την πίτσα να ψηθεί στη χαμηλή σχάρα για περίπου 15' σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 (ανάλογα το μέγεθος της πίτσας) και 5' πριν το τέλος, ρίχνουμε τα τυριά.

Βγάζουμε όταν το τυρί έχει λιώσει ωραία και από κάτω η πίτσα έχει γίνει μπεζ- καφέ.

Να βάλετε στο dvd μια ωραία ταινία και να χαλαρώσετε τρώγοντας αυτή την υπέροχη πίτσα!!!


ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου