H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Ομελέτα σε πυρέξ

Σας έκατσε επίσκεψη φίλων στο σπίτι σε 1 ώρα και δεν ξέρετε τί να κάνετε? Αν έχετε 2 πατάτες 3-4 αυγά και κανένα τυρί....άντε και λίγα αλλαντικά έχετε φτιάξει μέσα σε μισή ώρα την πιο απίθανη φουσκωτή ομελέττα- σαν σουφλεδάκι, να κερδίσετε και τον θαυμασμό των συνδαιτημόνων σας.
Αλλά και για μπουφέ είναι πολύ καλή ιδέα, χορταστική στο μάτι και στο στόμα και καθόλου δαπανηρή σε χρόνο ή χρήμα!







ΥΛΙΚΑ:
(για 6 άτομα)

6 μεγάλες πατάτες
500γρ. μανιτάρια
2 πιπεριές κόκκινες
2 πιπεριές φλωρίνης πράσινες
400γρ. ζαμπόν μπούτι σε κύβους
400γρ. ένταμ ή γκούντα ή τσένταρ
1 ξερό κρεμμύδι μεγάλο βιολογικό
λίγο βούτυρο
8 αυγά
250ml κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. κορνφλάουερ
αλάτι
μιξ 4 πιπέρια
σκόνη σκόρδου
λίγη πάπρικα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένουμε και κόβουμε τα όλα λαχανικά.

Τις πατάτες θα τις κόψουμε σε κύβους.

Τις τηγανίζουμε και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Εναλλακτικά, αν θέλουμε να γλιτώσουμε τις πολλές θερμίδες μπορούμε να βράσουμε τις πατάτες: σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για περίπου 5' και τις στραγγίζουμε.

Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε μανιτάρια με το κρεμμύδι και τις πιιπεριές να μαραθούν.

Βουτυρώνουμε το πυρέξ.

Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και τον κορνφλάουερ, και σε ένα σκεύος ανακατεύουμε τις πατάτες τα μανιτάρια , το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το μείγμα των αυγών, το ζαμπόν και το τυρί.

Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, το πιπέρι και τη σκόνη σκόρδο, ανακατεύουμε και ρίχνουμε όλο το μείγμα μέσα στο πυρέξ.

Πασπαλίζουμε από πάνω με μιξ 4 τυριά τριμμένα και ψήνουμε στους 180 για 35'-40' σε προθερμασμένο φούρνο.

Όταν πάμε το πυρέξ στο τραπέζι για σερβίρισμα μπορούμε να στολίσουμε από πάνω με ψιλοκομμένο μαϊντανό.



ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου