H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Ομελέτα με μανιτάρια σπανάκι και φέτα

Οι ομελέττες είναι ο βασιλιάς του εύκολου φαγητού πιστεύω. Γρήγορο, πεντανόστιμο, θρεπτικό και η απόλυτη λύση όταν έχεις λίγα υλικά μέσα στο ψυγείο για να φτιάξεις κάτι. Την αγάπη μου για το σπανάκι και τα μανιτάρια θεωρώ πως μέσα από το blog μου την έχω κάνει αρκετά προφανή, και ώρα λοιπόν να παντρέψω αυτά τα αγαπημένα υλικά μέσα σε ένα μεγάλο τηγάνι. Ακολουθήστε με λοιπόν:







ΥΛΙΚΑ:

300γρ. φρέσκο σπανάκι
300γρ. μανιτάρια
1 κ.σ. βούτυρο (προτιμώ Lurpak)
150γρ. φέτα
3 αυγά
λίγο αλάτι
σκόνη σκόρδο
μιξ 4 πιπέρια
1 φλ. τσαγιού γάλα πλήρες
1/2 κ.σ. κορνφλάουερ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένουμε και καθαρίζουμε το σπανάκι.

Το ψιλοκόβουμε και το στραγγίζουμε

Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και τα στραγγίζουμε.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο  και μόλις κάψει σχετικά, ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά και τα αφήνουμε περίπου 10' να πιούν τα νερά τους και να τσιγαριστούν.

Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, το πιπέρι και τη σκόνη σκόρδου σύμφωνα με τα γούστα μας.
Σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε τα αυγά με το γάλα και το κορνφλάουερ. Χτυπάμε πάρα πολύ καλά.

Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τη φέτα θρυμματισμένη.

Κατόπιν ρίχνουμε τα αυγά και χαμηλώνουμε σε μέτρια τη φωτιά μας.

Μόλις έχει ψηθεί από κάτω η ομελέττα, τη βάζουμε στο γκριλ για 5' μέχρι να φουσκώσει και να ψηθεί από πάνω.

Σερβίρουμε αμέσως, αν και η συγκεκριμένη ομελέττα τρώγεται άνετα και παγωμένη.

Σας προτείνω να τη συνοδεύσετε με σπιτικό σκορδόψωμο.


ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου