ΥΛΙΚΑ: (για περίπου 6 άτομα)
200γρ βίδες ή φιογκάκια
200γρ Ένταμ
200γρ. ζαμπόν μπούτι
1/2 κόκκινη πιπεριά
1/2 κίτρινη πιπεριά
1/2 πορτοκαλί πιπεριά
λίγο άνιθο
5 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 βαζάκι μαγιονέζα
2 κ.σ. μουστάρδα γλυκειά
λίγη σκόνη σκόρδο
λίγο πιπέρι
λίγη πάπρικα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente.
Σε μια άνετη λεκάνη κόβουμε σε κύβους τις πιπεριές, τεμαχίζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνιθο, το τυρί και το ζαμπόν (επίσης σε κύβους).
Μια καλή ιδέα είναι να ζητήσετε από το σούπερ μάρκετ στα αλλαντικά, να σας κόψουν επί τούτου το ζαμπόν σε πάχος 1- 1,5 εκ. ώστε να μπορέσετε να το τεμαχίσετε σε μεγάλους κύβους.
Στραγγίζουμε καλά τα ζυμαρικά και όταν είναι χλιαρά, τα ανακατεύουμε με τα παραπάνω υλικά.
Πασπαλίζουμε με σκόνη σκόρδο, πιπέρι και πάπρικα και περιχύνουμε με τη σώς που προηγουμένως έχουν ομογενοποιήσει (δηλ. τη μουστάρδα με το βαζάκι μαγιονέζας).
Τοποθετούμε το μίγμα σε μια ωραία σαλατιέρα και πριν τη σερβίρουμε την αφήνουμε τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου