H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Μπεκρή - Μεζέ

ΥΛΙΚΑ:

1kg χοιρινό κομμένο σε κομμάτια
3 πράσινες πιπεριές κέρατα
3 κοκκίνες πιπεριές φλωρίνης
3 μεγάλα κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδο
ελαιόλαδο
μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
σκόνη σκόρδο
λίγο τσίλι
1 ποτήρι λευκό κρασί ή κόκκινο ημίγλυκο ή κονιάκ
ελαιόλαδο
2 κ.σ. κορν φλάουερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεάς μας. Εν συνεχεία και μόλις έχει θωρακιστεί, ρίχνουμε από πάνω χοντροκομμένο το κρεμμύδι και τα σκόρδα. Το σκεπάζουμε, προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειάζεται και το αφήνουμε για περίπου 20΄. Στη συνέχεια σβήνουμε με το ποτό (κρασί λευκό, κόκκινο ή κονιάκ).

Το αφήνουμε πάντα σε μέτρια φωτιά και πάνω που έχει συμπληρωθεί 1 ώρα από τη στιγμή του βρασμού, πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά και το τσίλι. Τα μπαχαρικά γενικά, ρίξτε τα με γεναιότητα. Προσοχή λίγο με το τσίλι μην γίνει πιο καυτερό από ότι θα θέλατε. Σε αυτό το σημείο ρίξτε και το αλάτι για το φαγητό (πάντα προς το τέλος το αλάτι για να μην σκληραίνει το κρέας μας).

Κόβουμε τις πιπεριές σε σχετικά μεγάλα κομμάτια και τις ρίχνουμε πάνω απο το κρεάς. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε άλλη μια ώρα.

Πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά, παίρνουμε 3-4 κουταλιές του φαγητού απο το ζουμί και σε ένα άλλο σκεύος ανακατεύουμε με το κορν φλάουερ. Περιχύνουμε το φαγητό και σε 5' αποσύρουμε από το μάτι.

Συνοδεύει άριστα το ροζέ και το λευκό κρασί και μπορείτε να το σερβίρετε σαν ορεκτικό αλλά και σαν κυρίως με ρυζάκι ή πουρέ.



ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου