H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

H εύκολη κιμαδόπιτα της Μαιρούλας

Φαγάκι ιδανικό για τραπέζι, χορταστικό και πολύ εύκολο!






ΥΛΙΚΑ:

1 πακέτο σφολιάτα
800γρ κιμά μοσχαρίσιο άπαχο
800γρ. τυριά τριμμένα διάφορα
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
1 μεγάλη χούφτα μαϊντανό
4 πιπεριές διάφορα χρώματα - κόκκινες, πορτοκαλί - κίτρινες (εκτός από πράσινες)
3 αυγά
1/2 κούπα αλεύρι
1 κρέμα γάλακτος 200ml
1/2 Pummaro πελτέ για κοκκινιστά
λίγο ηλιέλαιο
μια χούφτα κουκουνάρι
1 κ.σ. ζάχαρη
λίγο ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
σκόνη σκόρδο
πιπέρι
πάπρικα
μοσχοκάρυδο
μπαχάρι
κανέλλα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μια κατσαρόλα, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ξανθαίνουμε σε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τεμαχισμένες τις πιπεριές διάφορα χρώματα. Επιλέγω να μην βάζω πράσινες πιπεριές γιατί μπορεί να δώσουν κάπως λιγότερο γλυκειά γεύση από ό,τι δίνουν οι πιπεριές σε κόκκινο, κίτρινο και πορτοκαλί χρώμα. Αν θέλετε όπωσδήποτε να βάλετε πράσινη πιπεριά, προτιμήστε τις πράσινες πιπεριές κέρατο που είναι εξ ορισμού πιο γλυκειές.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τον κιμά και τον "τσιγαρίζουμε" χωρίς να προσθέσουμε επιπλέον λάδι για να μην μας γίνει βαρειά η πίτα.

Περιχύνουμε με το Pummaro, πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά μας και το αφήνουμε να γίνει περίπου 25' σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας όποτε χρειαστεί.

Εν τω μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180'.

Σε ένα ταψάκι που έχουμε αλείψει με ηλιέλαιο, στρώνουμε το φύλλο της σφολιάτας.

Παράλληλα κατεβάζουμε το σκεύος με τη γέμιση, την αφήνουμε να "πέσει" λίγο η θερμοκρασία, και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τα τυριά, και τα αυγά, καθώς και το αλεύρι και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε τη γέμιση στη σφολιάτα- στο ταψί- με προσοχή, καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο  γυρνώντας στις τέσσερις γωνίες (θα φτιάξουμε έτσι τα καλύτερα κομμάτια με τραγανό λαχταριστό πάτο !!!!!) και ψήνουμε για περίπου 45'.

Το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει. Προσοχή όμως στις υπερβολές γιατί μην σας ξεγελάει είναι βαρύ φαγάκι!!!!


ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου