H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Μανιταρόπιτα με σφολιάτα

ΥΛΙΚΑ:
1 πακέτο σφολιάτα
1 κρέμα γάλακτος
200 γρ 4 τυριά τριμμένα
200γρ. Ρεγκάτο
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
1 ματσάκι άνιθο
500γρ. μπέϊκον σε φέτες
750γρ. μανιτάρια
1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι
λίγο ΒΙΤΑΜ
3-4 αυγά
πιπέρι
πάπρικα
σκόνη σκόρδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα κατσαρολάκι ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το μπέϊκον. Δεν προσθέτουμε λάδι γιάτι θα βγάλει το μπέϊκον δικό του και τα αφήνουμε να "γίνουν" περίπου 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Για οικονομία χρόνου, εν τω μετάξύ σε ένα άλλο κατσαρολάκι, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια στα οποία θα έχουμε ρίξει λίγο λάδι για το τσιφάρισμα. Τα αφήνουμε περίπου 15' και ανακατεύουμε με τα κρεμμύδια και το μπέϊκον. Τέλος, ρίχνουμε τον άνιθο ψιλοκομμένο και πασπαλίζουμε με πιπέρι, σκόνη σκόρδο και πάπρικα.

Τα αφήνουμε να πιούνε τα υγρά και κατεβάζουμε από το μάτι. Υπολογίστε ότι η όλη διαδικασία ψησίματος δεν θα ξεπεράσει τα 25' .

Μόλις το μείγμα μας έχει κάπως κρυώσει, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τα τυριά, τα αυγά, και το αλευράκι (γιατί ενδέχεται να είναι κάπως νερουλό το μείγμα - μην το φοβηθείτε).

Σε ένα ταψάκι, απλώνουμε βιτάμ (ακόμα και με τα δαχτυλάκια , εγώ βάζω γάντια μιας χρήσης και έτσι το απλώνω!) καλά σε όλη του την επιφάνεια. Βάζουμε το φύλο της σφολιάτας ανασηκώνοντας στα πλάγια για να υποδεχθεί τη γέμιση. Ρίχνουμε κατόπιν τη γέμιση και σκεπάζουμε με το φύλλο από πάνω. Μην ανησυχείτε να θα τρέξει και λίγο από τη γέμιση, η σφολιάτα φουσκώνει πάντα πολύ ωραία και το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.

Πριν τη βάλετε σε φούρνο τρυπίστε τη καλά με το πιρουνάκι σας.

Ψήνουμε την πιτούλα μας σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 για 40΄.





ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου