H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Τυρόπιτα με Philadephia

Καταπληκτική τυρόπιτα, έτοιμη για φούρνισμα μέσα σε 10' το πολύ, σας πάω και στοίχημα και στη γεύση απίθανη, εκπληκτική, θα πείσει και τους πιο δύσπιστους.
Δοκιμάστε την: εγώ την έφτιαξα προχθές και πήρε πολύ καλές κριτικές!!!!




ΥΛΙΚΑ:

1 πακέτο σφολιάτα
200γρ. τριμμένα 4 τυριά
200γρ. Gouda
100γρ. κεφαλοτύρι
1 μεγάλη συσκευασία Philadephia
2 αυγά
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
400ml κρέμα γάλακτος
1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ελαιόλαδο για το άλλειμμα του ταψιού

για το άλλειμμα της πίτας:
1 αυγό
1 φλ. τσαγιού γάλα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βγάζουμε τη σφολιάτα από το ψυγείο για 20΄ να ζεσταθεί.

Σε μια μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε τα τυριά, την κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο και τα αυγά και να ανακατεύουμε πολύ καλά.

Ρίχνουμε και το αλεύρι και τα αυγά χτυπημένα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.

Λαδώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας.

Ρίχνουμε μέσα τη γέμιση και από πάνω, στρώνουμε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.

Με ένα πινέλο αλείφουμε την πίτα μας με μείγμα γάλα- αυγό για να ροδίσει όμορφα.

Ένώνουμε διπλώνοντας από κάτω τα δύο φύλλα σφολιάτας και βάζουμε τη σφολιάτα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 45'-50'.


ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου