H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Σπαγγέτι με ξιφία και μικρά ντοματάκια

Καλά!!! Το τί καλοκαιρινή διάθεση με έχει πιάσει δεν λέγεται.... Το καταλαβαίνετε φαντάζομαι από αυτά που γράφω σήμερα. Και επειδή σε 3 μέρες θα είμαι στην μαγευτική Μεσσηνία από την οποία ευελπιστώ να σας φέρω όμορφα πιάτα και ιδέες, ήδη μπαίνω στο πνεύμα αφού και πάλι θα σας σερβίρω ένα πιάτο βγαλμένο από το καΐκι. Πιστή και φανατική της μακαρονάδας, λάτρης των θαλασσινών και μαγεμένη από τις ντομάτες και το λάδι της Κορώνης, το πιο λατρεμένο μέρος για μένα στον κόσμο, ιδού, λοιπόν, συνοψίζοντας όλα όσα έχω στην καρδιά μου, ένα πιάτο μαγεία, ένα πιάτο μαγειρεμένο για θεούς με φόντο το Αιγαίο!






ΥΛΙΚΑ:
(για 4 άτομα)
2 μεγάλες χοντροκομμένες φέτες ξιφία
400γρ. σπαγγέτι
20 μικρά ντοματάκια
1 ποτ. κρασιού ελαιόλαδο
2 καυτερές πιπερίτσες
4 σκελίδες σκόρδου
1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
1/2 σφηνάκι κρασί λευκό
αλάτι
μιξ 4 πιπέρια
1 κ.γ. ζάχαρη
τριμμένη παρμεζάνα για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ξεπλένουμε τον ξιφία και τον στραγγίζουμε.

Τον κόβουμε σε χοντρούς κύβους και τον πασπαλίζουμε με αλάτι και μιξ 4 πιπέρια.

Σε ένα βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε ελαιόλαδο και τις καυτερές πιπερίτσες ψιλοκομμένες χωρίς τα κουκούτσια τους αλλά και τις σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες.

Σε δυνατή φωτιά, τσιγαρίζουμε το σκόρδο για 1'-2' και κατόπιν ρίχνουμε τον ξιφία ανακατεύοντας συνέχεια με σπάτουλα μέχρι η σάρκα του ξιφία να πάρει ένα χαρακτηριστικό καφετί χρώμα.

Σβήνουμε με το κρασί και κατεβάζουμε τη θερμοκρασία σε χαμηλή.

Μόλις εξατμιστεί το κρασί (2' περίπου) ρίχνουμε μέσα τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.

Ανακατεύουμε καλά.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράζει για 15'.

Κατόπιν και μόλις έχει πιεί τα υγρά του το φαγητό, ρίχνουμε μια χούφτα ψιλοκομμένο δυόσμο μέσα στην κατσαρόλα και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Βράζουμε τα σπαγγέτι και τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι ανακατεύοντας το μείγμα να πάει παντού το ψάρι.

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας γενναιόδωρα με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και συνοδεύουμε με παγωμένο ροζέ κρασί.




ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου