H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Μαγειρίτσα με Μοσχάρι

Η πιο έντονη ανάμνηση των παιδικών μου χρόνων είναι να κλαίω έξω από την κουζίνα, κάθε μα κάθε Μεγάλο Σάββατο μόνο και μόνο στη μυρωδιά από τα εντόσθια που ζεματίζονταν. Πέντε ετών αποπειράθηκα να φύγω από το σπίτι, Μεγάλο Σάββατο, για να ζήσω σε ένα άλλο σπίτι όπου δεν θα μαγείρευαν "συκώτια" (είχα πάρει μαζί μου ένα μεγάλο κουκλί, τη Bibibo και ένα πλαστικό τσαντάκι κολατσιού άδειο....!!!
Δυστυχώς μεγαλώνοντας δεν μπόρεσα να αποβάλλω αυτή μου την ευαισθησία. Η μαγειρίτσα που μαγειρεύω στο σπίτι είναι πεντανόστιμη, πραγματικά όποιος την έχει φάει την έχει λατρέψει και σας την προτείνω με όλη μου την καρδιά!!!


ΥΛΙΚΑ:
(υλικά για 8 άτομα)
1,5kg ποντίκι μοσχαρίσιο
3 μαρούλια
2 ματσάκια άνιθος
15 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 ποτ. κρασί ελαιόλαδο
αλάτι
μιξ 4 πιπέρια
μοσχοκάρυδο
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
1/2 κ.γ. κανέλλα
2φλ. του ελληνικού καφέ ρύζι "σουπέ"


για τη σως αυγολέμονου
1 αυγό
1 λεμόνι το χυμό
2 κ.σ. κορνφλάουερ



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένουμε καλά το κρέας και το στεγνώνουμε.

Στην κατσαρόλα, σε σχετικά δυνατό μάτι, ρίχνουμε το ποντίκι με ελάχιστο νερό και το ζεματίσουμε για περίπου 20' αφαιρώντας σχολαστικά τον αφρό που θα δημιουργηθεί.

Βγάζουμε το κρέας και το αφήνουμε να κρυώσει για να μπορέσουμε να το διαχειριστούμε.

Κόβουμε το κρέας μικρά κυβάκια και το κρατάμε στην άκρη.

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα μαρούλια, τον άνιθο και τα κρεμμυδάκια.

Τα ψιλοκόβουμε  και τα κρατάμε στην άκρη.

Σε μια βαθειά κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας σε μέτρια φωτιά για περίπου 10'.

Πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε καλά.


Ρίχνουμε μέσα κατόπιν τα λαχανικά και ανακατεύουμε. Τσιγαρίζουμε επιπλέον για 5'.

Έχουμε ζεστάνει στον βραστήρα 2lt νερό και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα βραστό.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να γίνει το φαγητό για περίπου 45'.

Ανοίγουμε την κατσαρόλα περιοδικά και προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί.

Προσθέτουμε το ρύζι και βράζουμε για επιπλέον 15'.

Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο:

Παίρνουμε 2-3 κουταλιές με την μεγάλη κουτάλα ζουμί καθαρό από τη σούπα.

Ρίχνουμε μέσα το χυμό λεμονιού στον οποίο έχουμε χτυπήσει το αυγό. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και ανακατεύουμε με αυγοδάρτη.

Τα ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι και ανάβουμε το μάτι σε μέτρια ένταση.

Ανακατεύουμε συνέχεια και γρήγορα μέχρι να πήξει.


Σερβίρουμε με 2-3 κ.σ. αυγολέμονο από πάνω, και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ & Καλό Πάσχα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου