H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2011

Τάρτα με σοκολάτα και αχλάδια

Ένα πολύ εύκολο γλυκό ειλικρινά με απίστευτη γεύση.
Το πρωτοδοκίμασα στο Λονδίνο και όσο μπόρεσα να το αποδώσω, σας το προτείνω στην παρακάτω εκδοχη με χρόνο προετοιμασίας λιγότερο από μια ώρα!!!






ΥΛΙΚΑ:

1 φύλλο για τάρτα έτοιμο (προτείνω Pilsbury)
300γρ. κουβερτούρα
40γρ. κ.σ. βούτυρο (προτιμώ Lurpak)
100ml κρέμα γάλακτος
1 βάζο κομπόστα αχλάδι (περίπου 4 αχλάδια)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μια αντικολλητική φόρμα τάρτας, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180, με αντιστάσεις, στο πιο χαμηλό σημείο, για 30'-40' το φύλλο τάρτας.

Κατόπιν, το αφήνουμε να κρυώσει όσο ετοιμάζεται η γέμιση.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο με την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε την κουβερτούρα μέσα σε κομμάτια.

Ανακατεύουμε μέχρι να λειώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί με την κρέμα και το βούτυρο.

Περιχύνουμε το μείγμα σοκολάτας στην τάρτα και την αφήνουμε για λίγο να σταθεί.

Βγάζουμε τα αχλαδάκια από το βαζάκι και τα ξεχωρίζουμε από το σιρόπι.

Τα κόβουμε σε φετούλες και τα στολίζουμε πάνω στην τάρτα.

Βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν την σερβίρουμε με αρωματικό καφεδάκι.

Αν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε την τάρτα σας με λίγη άχνη ζάχαρη.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου