H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου 2011

Μπράουνις

Γλυκιά αμαρτία! Γλυκάκι έτοιμο σε 1 ωρίτσα το πολύ! Το λατρεύω όταν συνοδεύει αρωματικό γαλλικό καφέ και ίσως μια μπάλα παγωτό! υπέροχο....







ΥΛΙΚΑ:
( για ένα ταψάκι μεσαίου μεγέθους)
4 αυγά
225γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γ. αλάτι
2 βανίλλιες
200γρ. αγελαδινό βούτυρο
400γρ. ζάχαρη
200γρ. κουβερτούρα

προαιρετικά:
1/2 φλ. καρύδια ή/ και
1/2 φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα κατασαρολάκι με νερό που σιγοβράζει, τοποθετούμε ένα γυάλινο μπωλ σε μπεν- μαρί για να λιώσει η σοκολάτα χωρίς να ανακατεύουμε.

Μόλις λιώσει, ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.

Σε ένα μιξεράκι χτυπάμε για 10' τα αυγά με τις βαννίλιες, τη ζάχαρη και το αλατάκι.

Ρίχνουμε μέσα τη λιωμένη σοκολάτα με το βουτυρο, χτυπάμε λίγο ακόμα.

Σε ένα ελαφρά βουτυρωμένο ταψάκι ρίχνουμε το μείγμα.

Ψήνουμε για 30' σε προθερμασμένο φούρνο στους 180.

Το κέικ σερβίρεται μόλις έχει λίγο παγώσει.



ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου