ΥΛΙΚΑ:
1,5 κιλό μοσχαράκι ποντίκι
2 κιλά ξερά κρεμμυδάκια μικρά
1 pummarro κλασικό
ελαιόλαδο 2 ποτήρια κρασιού
3 ποτήρια Μαυροδάφνη
3 φύλλα δάφνης
2 κ.γ. δενδρολίβανο
5 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1κ.γ κανέλλα
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
1 ξύλο κανέλλας
αλάτι
mix πιπεριών
mix για κρέας
σκόνη μπαχάρι
σκόνη σκόρδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς και ξεκινάμε την προετοιμασία.
Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσουν για 10 λεπτά.
Χύνουμε το νερό και τα τσιγαρίζουμε για περίπου 5 λεπτά με λίγο λάδι.
Περιχύνουμε με 1 ποτήρι του κρασιού μαυροδάφνη και τα αφήνουμε 3 - 4 λεπτά στο μάτι τόσο όσο να ξεθυμάνει το κρασί.
Στη γάστρα ρίχνουμε το λάδι, τη ντομάτα, όλα τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά και το κρέας σε μεγάλα κομμάτια μερίδες αφού πρώτα το έχουμε πλύνει με τρεχούμενο νερό.
Με μια μεγάλη κουτάλα ανακατεύουμε το κρέας μέσα στο μείγμα της ντομάτας. Περιχύνουμε με τα υπόλοιπα 2 ποτήρια κρασιού μαυροδάφνης, ρίχνουμε και τα κρεμμύδια με το ζουμάκι τους, σκεπάζουμε και ψήνουμε στους 200 για 3 ώρες.
Συνοδεύεται τέλεια με πουρέ και τηγανιτές πατάτες.
Προτείνω να το προσφέρετε με παγωμένο Ροζέ Αγιωργίτικο ή Αμέθυστο Ροζέ.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ
Για πόσα άτομα είναι η συνταγή
ΑπάντησηΔιαγραφή