H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Συνταγή για πικάντικες φτερούγες πανέ- spicy chicken wings

Λοιπόν! Αυτή τη φορά είμαι σίγουρη! Έχω τη συνταγή για το ΠΙΟ αγαπημένο μεζεδάκι: spicy chicken wings. Και είναι ΠΟΛΥ εύκολο να το φτιάξετε και είναι ΠΟΛΥ σίγουρο ότι θα το πετύχετε και είμαι και ΠΟΛΥ βέβαιη πως θα ξετρελλαθείτε.
Θα χρειαστεί να πάτε μια βόλτα μέχρι το σούπερ μάρκετ και ίσως και μέχρι το Mπαχάρ!!!!

Τέλος θέλω να σας υποσχεθώ πως σύντομα θα αναρτήσω συνταγή για τηγανητό κοτόπουλο φούρνου για όσους από εμάς ο διαιτολόγος απαγορεύει τις παρακάτω γαστριμαργικές παρεκτροπές (αν και για "ξεκάρφωμα" όπως θα διαπιστώσετε στο πανάρισμα του κοτόπουλου "παίζει" πολύ η βρώμη που είναι σούπερ υγιεινό τρόφιμο.....)





ΥΛΙΚΑ:
(για 4 πεινασμένους)
2 συσκευασίες φτερούγες κοτόπουλο (προτιμώ ΜΙΜΙΚΟΣ)
2 αυγά μεγάλα
1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. τσαγιού νιφάδες βρώμης
1/2  φλ. τσαγιού πίτουρο βρώμης
1 φλ. τσαγιού τρίμμα φρυγανιάς
2 κ.σ. μεγάλες κάρυ καυτερό
1 κ.γ. σκόνη σκόρδο
αλάτι κατά βούληση
πιπέρι κατά βούληση

Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Απλώνουμε τις φτερουγίτσες μας σε ένα ταψάκι και τις αλατοπιπερώνουμε καλά.

Σε ένα βαθύ μπώλ χτυπάμε τα αυγά με αλατοπίπερο.

Σε ένα δεύτερο σκεύος ανακατεύουμε το αλεύρι, τη βρώμη, το πίτουρο βρώμης, το τρίμμα φρυγανιάς, το αλατοπίπερο, το πικάντικο κάρυ και τη σκόνη σκόρδου.

Κάθε φτερούγα θα την περνάμε πρώτα από το αυγουλάκι και μετά από το μείγμα για το πανάρισμα.

Τινάζουμε από το περιττό μείγμα και τηγανίζουμε σε ένα βαθύ σκεύος με ηλιέλαιο το οποίο έχει κάψει αρκετά. (φροντίζουμε το λάδι να καλύπτει τις φτερουγίτσες, είναι το deep frying που λένε και οι αμερικάνοι και υπολογίστε περίπου 3'-4' χρόνο τηγανίσματος).

Μια χρήσιμη συμβουλή είναι να μην "μπουκώσετε" το σκεύος κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος γιατί κατεβαίνει η θερμοκρασία του λαδιού και χρειάζεται περισσότερο χρόνο το κρεατάκι για να ψηθεί και το πανάρισμα καίγεται.

Αν προλάβετε να τα φτάσετε μέχρι το τραπέζι να ξέρετε ότι οι καλεσμένοι σας πρέπει να φάνε τις φτερουγίτσες τους ζεστές!


ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου