H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014

Σιμιγδαλένιος Χαλβάς

  
Μια πολύ καλή φίλη της Μαρουλίτας μαγειρεύει σήμερα μαζί της. Μας δίνει μια παραδοσιακά σμυρνέϊκη συνταγή με πολλή αγάπη και μοιράζεται μαζί μας τη γλύκα της!
Για το γλυκό μας σήμερα θα χρειαστούμε:









ΥΛΙΚΑ: 

·        Ένα (1) ποτήρι νερού (περίπου 250 ml) ελαιόλαδο ή (1/4 μαλακή συσκευασία light βιτάμ και ¾ ποτηριού καλαμποκέλαιο)
Δύο (2) ποτήρια νερού σιμιγδάλι χονδρό (κατά προτίμηση ΑΛΛΑΤΙΝΗ)
Δυόμιση (2 ½ ) ποτήρια νερού ζάχαρη (1 ποτήρι καστανή  & 1 ½ ποτήρι λευκή)
Τέσσερα (4) ποτήρια νερό
150-200 γρ. Αμύγδαλο λευκό
 Φλούδα από ένα πορτοκάλι
Ξυλαράκι κανέλα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Επιλέξτε ένα ποτήρι νερού το οποίο θα το χρησιμοποιήσετε σαν το "μέτρο" σας για να μετρήσετε τα υλικά της συνταγής.

Αρχικά βράζουμε σε μια κατσαρόλα για 2 με 3 λεπτά το νερό, τη ζάχαρη, τη φλούδα πορτοκαλιού και το ξυλαράκι κανέλα.

Κρατάμε το σιρόπι ζεστό, δηλαδή δεν αφήνουμε να περάσει χρόνος και να παγώσει για να περάσουμε στο επόμενο στάδιο της συνταγής.

Στη συνέχεια σε μια άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο λάδι (ή στο μείγμα ΒΙΤΑΜ με καλαμποκέλαιο) το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε σιγά σιγά για να πάρει χρώμα. 

Όταν αρχίζει να σκουραίνει το σιμιγδάλι ρίχνουμε μέσα το σιρόπι.

Προσθέτουμε το αμύγδαλο και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει το μείγμα.

Όταν πήξει το μείγμα το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει σκεπάζοντας με μια καθαρή πετσέτα από πάνω για να πάρει τους υδρατμούς.

Μόλις κρυώσει το βάζουμε σε φόρμα της αρεσκείας μας.



ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου