H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2014

Γαρίδες light με κάρυ και σαφράν

Ουφ! επιτέλους, να και πάλι είμαι μαζί σας και επανέρχομαι μετά από τις διακοπές του καλοκαιριού με μια πολύ πολύ εύκολη συνταγή και γρήγορη, κατάλληλη για όσους θέλουν να απαλλαγούν από τα περιττά κιλάκια του καλοκαιριού και κατά συνέπεια προτιμούν τα πιο ελαφριά πιάτα από άποψη θερμίδων. Η συνταγή αυτή έχει σαν αποτέλεσμα ένα πιάτο πικάντικο, μεστό σε γεύση αλλά και χωρίς τύψεις.
Να τονίσω τέλος πως μπορείτε να το έχετε έτοιμο σε απίστευτα γρήγορο χρόνο!








ΥΛΙΚΑ:
(για δύο πεινασμένους)

2 συσκευασίες μεγάλες αποφλοιωμένες γαρίδες (περίπου συνολικά 800γρ. νωπές)
3 ξερά κρεμμύδια (μέτρια προς μεγάλα)
3 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. κάρυ
πιπέρι κατά βούληση
1 φακελάκι κρόκος κοζάνης
1 ζελε λαχανικών ή κοτόπουλο knorr
3 κ.σ. ελαιόλαδο
ψιλοκομμένο μαϊντανό




ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αποψύχουμε τις γαρίδες και τις ξεπλένουμε με νερό.

Τις αφήνουμε να στραγγίσουν από τα υγρά τους.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και πολτοποιούμε τις σκελίδες σκόρδου.

Σε μια κατσαρόλα ή μεγάλο βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο (αν δεν σας πειράζουν οι θερμίδες μπορείτε να φανείτε πιο γενναιόδωροι με την ποσότητα του λαδιού από αυτό που προτείνω....)

Σε μέτρια θερμοκρασία ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Αφήνουμε για περίπου 10' ώστε να μελώσει το κρεμμύδι και κατόπιν ρίχνουμε και το ζελέ knorr.

Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του σκεύους και ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες αναδεύοντας ζωηρά για 2'.

Κατόπιν πάλι κατεβάζουμε σε μέτρια τη θερμοκρασία και πασπαλίζουμε με το κάρυ, το πιπέρι και τον κρόκο κοζάνης ανακατεύοντας πολύ καλά.

Συνολικά οι γαρίδες να μην ξεπεράσουν τα 10' στην κατσαρόλα αλλιώς θα σφίξουν και θα χάσουν την απαραίτητη υγρασία τους.

Το πιάτο αυτό σερβίρεται ζεστό και το πασπαλίζετε με μαϊντανό.




ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

3 σχόλια:

  1. Liebe Maroulita
    Dieses gericht werde ich gerne nach kochen. Danke dir dafür. Ganuz liebe Grüße aus Wien Österreich.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Maroulita και συγχαρητήρια για το blog σου!

    Βλέπουμε οτι έχεις πολλές και ενδιαφέρουσες συνταγές και θα θέλαμε να σου παρουσιάσουμε το www.psaksesintages.gr, μία ιστοσελίδα στη οποία οι χρήστες μας έχουν τη δυνατότητα να ψάχνουν ανάμεσα σε περισσότερες από 7200 συνταγές από τα πιο δημοφιλή ελληνικά blogs και sites.

    Στο Psaksesintages.gr έχουμε επίσης δημιουργήσει το τμήμα TOP BLOGS ΣΥΝΤΑΓΩΝ, μία λίστα με τα πιο δημοφιλή blogs στην οποία μπορείς κι εσύ να προσθέσεις το δικό σου. Οι επισκέπτες μας θα μπορούν να ψάχνουν συνταγές στη σελίδα μας δημιουργώντας υψηλά επίπεδα επισκεψιμότητας για τα blogs που είναι εγγεγραμμένα. Και το καλύτερο είναι οτι εσύ δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τίποτα γιατί στο Psaksesintages.gr τα πάντα είναι δωρεάν!

    Το Psaksesintages.gr ανήκει σε μία μεγάλη οικογένεια με σελίδες συνταγών από την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Σουηδία, τη Χιλή, την Αμερική, την Πορτογαλία και πολλές άλλες χώρες!
    Εσύ θα ήθελες να γίνεις μέλος αυτής της μεγάλης οικογένειας;
    Μπορείς επίσης να μας βρεις στο www.facebook.com/Psaksesintages και στο www.twitter.com/psaksesintages

    Ευχαριστούμε πολύ για την προσοχή σου. Είμαστε στη διάθεσή σου για οτιδήποτε χρειαστείς!

    Με εκτίμηση,

    ΑπάντησηΔιαγραφή