H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Τετάρτη, 29 Μαΐου 2013

Συνταγή για τηγανητά κρεμμύδια σε κουρκούτι

Εξαιρετικά αγαπημένο στάρτερ για συνοδεία μπυροκατάστασης εύκολο να το φτιάξεις και αν έχεις και ένα μπώλ με μουσταρδομαγιονέζα από δίπλα δε θες τίποτε άλλο.
Πάμε να αγοράσουμε μεγάλα ξερά κρεμμύδια και βουρ στην κουζίνα για το πιο νόστιμο ορεκτικό: τα τηγανητά κρεμμύδια.






ΥΛΙΚΑ:

(για περίπου 6 άτομα)

1¾ φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 φλ. τσαγιού κορν φλάουερ

1 1/2  κ.σ. καυτερή πάπρικα

1 κ.σ. σκόνη μουστάρδα

1 κ.σ. baking powder  

1/2 κ.σ. αλάτι

2 κ.γ. μέλι


350 ml μπύρα ξανθή


ηλιέλαιο για το τηγάνι 


2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες πάχους  1,5 εκ.



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κρεμμύδια.

Τα κόβουμε σε ροδέλες του 1.5 εκ. περίπου και τις βάζουμε για περίπου 10' μέσα σε μπολ με νερό βρύσης.

Αφαιρούμε στη συνέχεια το φιλμ μεμβράνης που έχουν εξωτερικά ώστε να κολλήσει με μεγαλύτερη 

ευκολία πάνω στο κρεμμύδι το μείγμα από το κουρκούτι που θα φτιάξουμε στη συνέχεια.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το κορνφλάουρ, την πάπρικα, το baking powder και το αλάτι.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το μέλι (μπορείτε ελαφρά να το ζεστάνετε για να το διαχειριστείτε πιο εύκολα) και την μπύρα και ανακατεύετε.

Αφήνετε το κουρκούτι για 10' να σταθεί.

Σε ένα κατσαρόλι ή βαθύ τηγάνι ρίχνετε το ηλιέλαιο και ανάβετε το μάτι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Ρίξτε τις ροδέλες κρεμμυδιού στο κουρκούτι και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού ρίχνετε ένα ένα τα κρεμμύδια μέσα στο λάδι. Πριν τα ρίξετε, φροντίστε να στραγγίσετε το περιττό μείγμα πάνω από κάθε ροδέλα (δεν θέλετε να γεμίσετε το λάδι με κουρκούτι που θα καεί και θα σας μυρίσει τα κρεμμύδια)

Τα ψήνετε περίπου 3' γυρνώντας τα μια φορά.

Τα αφήνετε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί, τα πασπαλίζετε με αλατάκι και τα σερβίρετε αμέσως!


ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου