H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Μπουγιουρντί ή πικάντικη φέτα σαγανάκι

Παραδοσιακό έδεσμα της βόρειας Ελλάδας, αγαπημένο στους Πολίτες που αρέσκονταν στις πικάντικες γεύσεις να συνοδεύουν το κυρίως, το συναντάμε και ως "τουρλουμπούκι", και όπως θα έλεγε ο Κωνσταντίνου, εγώ να το φάω θέλω δεν με νοιάζει όπως και να λέγεται. Να βρείτε μικρά πήλινα σκεύη που και θα σας φτιάξουν την διάθεση για να σερβίρετε μέσα σε αυτά τα ορεκτικά σας, είναι δε και κατάλληλα για αυτή την συγκεκριμένη συνταγή γιατί θέλει το καλό το ψήσιμό της.








ΥΛΙΚΑ:

(για 4 άτομα)

400γρ. φέτα
1 κ.γ. μπούκοβο
1/2 κ.γ. ρίγανη
1 μέτρια βιολογική ντομάτα
1 καυτερή πιπερίτσα πράσινη χωρίς τα κουκούτσια
4-5  κ.σ. ελαιόλαδο
αλουμινόχαρτο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


Πλένουμε καλά τη ντομάτα και τη βουτάμε για 1' σε καυτό νερό.

Την ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε τα σπόρια και την κόβουμε κυβάκια.

Σε ένα πήλινο, βάζουμε τη φέτα, πασπαλίζουμε από πάνω με τη ρίγανη και το μπούκοβο.

Ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ντομάτα με την πιπερίτσα κομμένη λεπτά ροδελάκια και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαίολαδο.

Ψήνουμε στο γκρίλ για 10' και σερβίρουμε ζεστό.

Το μπουγιουρντί μπορείτε να το ψήσετε και μέσα σε αλουμινόχαρτο.

Συνοδεύστε με παγωμένη μπυρίτσα!!!

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου