Λοιπόν! αν έχετε αυτό που λένε οι άγγλοι sweet-tooth, αν αγαπάτε την μπανάνα και προσκυνάτε την καραμέλα όπως εγώ, θα την λατρέψετε αυτή την τάρτα. Μην σκεφτείτε τη δίαιτά σας, ό,τι κι αν κάνετε θα την υπονομεύσει!!!!
ΥΛΙΚΑ:
για την τάρτα (βάση):
12 μεγάλα digestive
75γρ. βούτυρο (προτιμώ Lurpak)
για την καραμέλα:
125γρ. βούτυρο
125γρ. ζάχαρη καστανή
400γρ. ζαχαρούχο εβαπορέ
για στόλισμα:
4 μεγάλες μπανάνες
Σαντιγύ : 1/2 φλ. τσαγιού άχνη ζάχαρη
500ml κρέμα γάλακτος
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα κατσαρολάκι, λειώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε μέσα την καστανή ζάχαρη. Φέρνουμε σε σημείο βρασμού μόλις έχει αρχίζει να αφρίζει το σιρόπι και ρίχνουμε μέσα το ζαχαρούχο γάλα.
Ανακατεύουμε αρκετά και μόλις έχει ομογενοποιηθεί αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βάζουμε τα μπισκότα σε μια σακούλα που κλείνει και με έναν πλάστη τα κάνουμε σκόνη.
Σε ένα βαθύ μπωλ τα αναμειγνύουμε με το βούτυρο το οποίο προηγουμένως έχουμε λιώσει.
Δημιουργούμε μια εύπλαστη ζύμη, την οποία απλώνουμε σε μια βάση για τάρτα.΄
Με ένα κουτάλι, πιέζουμε ελαφρά από πάνω ώστε να είναι απλωμένο ομοιόμορφα μέσα στο σκεύος.
Ρίχνουμε την καραμέλα και με το κουτάλι, το οποίο βρέχουμε σε καυτό νερό, απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω από την τάρτα.
Βάζουμε στο ψυγείο για 1 1/2 ώρα τουλάχιστον.
Βγάζουμε από το ψυγείο και αραδιάζουμε σε στρώσεις πυραμίδας τις μπανάνες τις οποίες έχουμε κόψει σε ροδέλες.
Φτιάχνουμε σαντιγύ (βλέπε οδηγίες http://maroulita-maroulita.blogspot.com/2010/11/blog-post_323.html) και με ένα κορνέ κάνουμε σχέδια της αρεσκείας μας.
Πασπαλίζουμε με κακάο.
Βάλτε την τάρτα στο ψυγείο για 1 ώρα πριν την σερβίρετε!
ΥΛΙΚΑ:
για την τάρτα (βάση):
12 μεγάλα digestive
75γρ. βούτυρο (προτιμώ Lurpak)
για την καραμέλα:
125γρ. βούτυρο
125γρ. ζάχαρη καστανή
400γρ. ζαχαρούχο εβαπορέ
για στόλισμα:
4 μεγάλες μπανάνες
Σαντιγύ : 1/2 φλ. τσαγιού άχνη ζάχαρη
500ml κρέμα γάλακτος
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα κατσαρολάκι, λειώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε μέσα την καστανή ζάχαρη. Φέρνουμε σε σημείο βρασμού μόλις έχει αρχίζει να αφρίζει το σιρόπι και ρίχνουμε μέσα το ζαχαρούχο γάλα.
Ανακατεύουμε αρκετά και μόλις έχει ομογενοποιηθεί αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βάζουμε τα μπισκότα σε μια σακούλα που κλείνει και με έναν πλάστη τα κάνουμε σκόνη.
Σε ένα βαθύ μπωλ τα αναμειγνύουμε με το βούτυρο το οποίο προηγουμένως έχουμε λιώσει.
Δημιουργούμε μια εύπλαστη ζύμη, την οποία απλώνουμε σε μια βάση για τάρτα.΄
Με ένα κουτάλι, πιέζουμε ελαφρά από πάνω ώστε να είναι απλωμένο ομοιόμορφα μέσα στο σκεύος.
Ρίχνουμε την καραμέλα και με το κουτάλι, το οποίο βρέχουμε σε καυτό νερό, απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω από την τάρτα.
Βάζουμε στο ψυγείο για 1 1/2 ώρα τουλάχιστον.
Βγάζουμε από το ψυγείο και αραδιάζουμε σε στρώσεις πυραμίδας τις μπανάνες τις οποίες έχουμε κόψει σε ροδέλες.
Φτιάχνουμε σαντιγύ (βλέπε οδηγίες http://maroulita-maroulita.blogspot.com/2010/11/blog-post_323.html) και με ένα κορνέ κάνουμε σχέδια της αρεσκείας μας.
Πασπαλίζουμε με κακάο.
Βάλτε την τάρτα στο ψυγείο για 1 ώρα πριν την σερβίρετε!
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου