Πεντανόστιμο πιάτο και εύκολο. Μυρίζει καλοκαίρι και ουζάκι! Απολαύστε το σαν ορεκτικό σε τραπέζι με θαλασσινά. Προσοχή στην υπερκατανάλωση, ιδίως από εκείνους που έχουν ευαισθησία στο ουρικό οξύ :)
ΥΛΙΚΑ:
1kg χταπόδι
2 αυγά
2 ξερά κρεμμύδια
2 πράσσα ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
2 φλ. τσαγιού τρίμμα φρυγανιάς
2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 χούφτα άνιθο
1 χούφτα δυόσμο
1 χούφτα μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αν βρείτε φρέσκο χταπόδι, πλύντε το καλά και βάλτε το 3-4 μέρες στην κατάψυξη για να μαλακώσει.
Το καθαρίζουμε από το μελάνι, το δόντι και πιθανόν από την άμμο.
Το βράζουμε περίπου 40' μέχρι να γίνει ροζ.
Το περνάμε στο μίξερ και το πολτοποιούμε.
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τον πολτό του χταποδιού με τα αυγά, κρεμμύδια, τον άνιθο, τον δυόσμο, το πιπέρι, το τρίμμα φρυγανιάς, το σκόρδο και το πράσσο περασμένα στο multi, και το αλεύρι και προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι αν είναι αραιό το μείγμα.
Πλάθουμε σε κεφτέδες και τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με φέτες λεμονιού και διάσπαρτες φουντίτσες μαϊντανού.
ΥΛΙΚΑ:
1kg χταπόδι
2 αυγά
2 ξερά κρεμμύδια
2 πράσσα ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
2 φλ. τσαγιού τρίμμα φρυγανιάς
2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 χούφτα άνιθο
1 χούφτα δυόσμο
1 χούφτα μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αν βρείτε φρέσκο χταπόδι, πλύντε το καλά και βάλτε το 3-4 μέρες στην κατάψυξη για να μαλακώσει.
Το καθαρίζουμε από το μελάνι, το δόντι και πιθανόν από την άμμο.
Το βράζουμε περίπου 40' μέχρι να γίνει ροζ.
Το περνάμε στο μίξερ και το πολτοποιούμε.
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τον πολτό του χταποδιού με τα αυγά, κρεμμύδια, τον άνιθο, τον δυόσμο, το πιπέρι, το τρίμμα φρυγανιάς, το σκόρδο και το πράσσο περασμένα στο multi, και το αλεύρι και προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι αν είναι αραιό το μείγμα.
Πλάθουμε σε κεφτέδες και τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με φέτες λεμονιού και διάσπαρτες φουντίτσες μαϊντανού.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου