ΥΛΙΚΑ:
(για 4 άτομα)
1 μεγάλο ματσάκι μαϊντανό
1 ντομάτα
1 ξερό κρεμμύδι
1 ματσάκι φύλλα φρέσκο δυόσμο
1 σκελίδα σκόρδο
1 λεμόνι - χυμός
λίγο αλάτι
5 κ.σ. ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
ελάχιστο πληγούρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Με πολλή υπομονή, σε ένα ξύλο, ψιλοκόβουμε τα υλικά μας:
τον μαϊντανό, τα φύλλα δυόσμου, τις ντομάτες, το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Πολτοποιούμε το σκορδάκι και ανακατεύουμε ζωηρά.
Το λεμόνι και το αλάτι θα τα βάλουμε στο τέλος.
Σε λίγο βραστό νερό, ρίχνουμε το πληγούρι για περίπου 10' να φουσκώσει. Το σουρώνουμε, το περνάμε από κρύο νερό και το σουρώνουμε ξανά πολύ καλά. (παραδοσιακά οι άραβες αφήνουν το πληγούρι σε κρύο νερό για περίπου 1,5 ώρα να φουσκώσει μόνο του- εμείς όμως λίγο θα συντομεύσουμε
Προσπαθήστε να βρείτε πληγούρι ψιλό γιατί ο στόχος μας σε αυτή τη σαλάτα είναι όλα τα υλικά να έχουν, μεμονονομένα, διακριτική παρουσία.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και λίγο αλάτι και διατηρούμε στο ψυγείο το πολύ για 20' πριν το σερβίρισμα.
Να συνοδεύσετε αυτή τη σαλάτα με την διαιτητική σας πρωτεΐνη- έχει λίγες θερμίδες, απίστευτες βιταμίνες και η γεύση της είναι έκπληξη!
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου