H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Χοιρινό στη γάστρα με μέλι και λιαστές ντομάτες

Το φαγητό αυτο είναι πολύ εύκολο στην παρασκευή του.

Και σας πάω και στοίχημα δηλαδή! Είναι απίστευτη η γεύση του! Θα ενθουσιαστείτε.



ΥΛΙΚΑ:
(για 6 άτομα)

2,5 κιλά χοιρινό λαιμό σε μερίδες χωρίς κόκκαλο
1 βαζάκι λιαστές ντομάτες
5 κ.σ. μέλι
4 πιπεριές φλωρίνης κόκκινες
4 πιπεριές φλωρίνης πράσινες
αλάτι
μιξ πιπέρι
6 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
3 κ.σ. πελτέ τομάτας
2 συσκευασίες pumarro για κοκκινιστά
1 κ.σ. σμυρνιό
1 κ.γ. μπαχάρι σκόνη
2 ποτ. κρασιού ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένουμε το κρέας. Το κόβουμε σε μεριδούλες και το καθαρίζουμε από το περιττό λίπος.

Στη γάστρα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και όλα τα μυρωδικά.

Κόβουμε τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια και τις ρίχνουμε στη γάστρα.

Αφαιρούμε τις λιαστές τομάτες από το βαζάκι τους και τις ρίχνουμε μέσα στο σκεύος, χωρίς το λάδι τους.

Βάζουμε το κρέας και ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μας.

Από πάνω ρίχνουμε το μέλι, προσθέτουμε βραστό νερό να καλυφθεί ελαφρά το  κρέας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 3 ώρες περίπου.

Συνοδεύουμε κατά προτίμηση με πουρέ και παγωμένο ροζέ Αγιωργίτικο.


ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου