H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Κεφτέδες τηγανητοί

Μεζεδάκι απλό νόστιμο και παραδοσιακό! Όλα τα παιδάκια το αγαπάνε μικρά και μεγάλα!






ΥΛΙΚΑ:

500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
5 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλη χούφτα φρέσκο δυόσμο (ποτέ ξερό)
λίγο φρέσκο βασιλικό
1 αυγό
100γρ. κεφαλοτύρι
100γρ. παρμεζάνα
1/2 ποτ. κρασιού ούζο
4 φέτες ψίχα τοστ
1/2 ποτ. κρασιού ελαιόλαδο
λίγη ρίγανη
λίγο αλάτι
μιξ 4 πιπέρια
αλεύρι για το αλεύρωμα
λάδι για το τηγάνισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μια mulinetta βάζουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα, το αυγό, το ούζο, το ψωμί και τον δυόσμο και τα πολτοποιούμε.

Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά, τα τυριά, το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με πιπέρι ρίχνουμε και λίγο αλάτι.

Προσθέτουμε τον πολτό από την mulinetta και πλάθουμε καλά.

Σχηματίζουμε τα κεφτεδάκια και παίρνουμε ένα μεγάλο τάπερ που ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και τα αλευρώνουμε καλά από όλες τις μεριές, κόυνώντας πέρα- δώθε το τάπερ. Με αυτό τον τρόπο θα  κάνουν κυκλική κίνηση από μόνα τους τα κεφτεδάκια και θα αλευρωθούν χωρίς να λερώσουμε την κουζίνα μας.

Αφήνουμε για περίπου 1 ώρα στο ψυγείο, τα τινάζουμε από το περιττό αλεύρι - αν υπάρχει- και τα ψήνουμε σε καυτό λαδάκι, περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά.

Πριν τα σερβίρουμε, τα αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρονται με παγωμένο ουζάκι, εννοείται τηγανητές πατάτες και μια δροσερή πράσινη σαλάτα ή Caprese.



ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου