ΥΛΙΚΑ:
500γρ. μανιτάρια καφέ
1 φλ. τσαγιού ζωμός κότας
μιξ 4 πιπέρια
3 κ.σ. βούτυρο Lurpak
250ml κρέμα γάλακτος
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κρεμμύδι ξερό
λίγο άνιθος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε καλά τα μανιτάρια και τα κρεμμυδάκια, και τα τεμαχίζουμε.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και με σε μέτρια φωτιά, τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι για περίπου 5'. Δεν θέλουμε να μας μαυρίσει ή να μας καεί το κρεμμύδι γιατί θα επηρρεαστεί η γεύση της σούπας μας.
"Σβήνουμε" με ζωμό κοτόπουλου.
Μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα ζελέ ζωμού που κυκλοφορούν, σε αυτή την περίπτωση όμως, να μην βάλετε αλάτι αν χρησιμοποιείσετε αυτή την επιλογή.
Αφήνουμε περίπου 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά να βράσουν καλά τα υλικά μας. (Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό στο μείγμα μας.)
Στη συνέχεια αποσύρουμε την κατσαρόλα.
Τα μισά μανιτάρια τα στραγγίζουμε καλά από τον ζωμό και τα αφήνουμε στην άκρη.
Το υπόλοιπο υλικό μας που βρίσκεται στην κατσαρόλα, το βάζουμε σε ένα μπλέντερ και το πολτοποιούμε.
Ρίχνουμε τον πολτό μας πίσω στην κατσαρολα, προσθέτωντας τα μανιτάρια που είχαμε κρατήσει στην άκρη.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και φέρνουμε σε σημείο βρασμού τη σούπα μας.
Μετά απο περίπου 10 λεπτά, αποσύρουμε τη σουπίτσα μας από το μάτι.
Σερβίρετε μέσα σε μπωλάκια για κονσομέ σαν ορντέβρ πασπαλίζοντας από πάνω με φρεσκοκομμένο άνιθο.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου