Την χρησιμοποιώ για να ξεγελάω όσους στο σπίτι δεν τρώνε εύκολα τις πρασινάδες.
ΥΛΙΚΑ:
Για τη γέμιση:
500γρ. σπανάκι σε φύλλα
6 φρέσκα κρεμμυδάκια
4 πράσσα
2 χούφτες φύλλα φρέσκου δυόσμου
1 ματσάκι άνιθο
1 ματσάκι δυόσμο
200γρ. μιξ 4 τυριά
200γρ. παρμεζάνα
100γρ. πεκορίνο
1ποτ. κρασιού ελαιόλαδο
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1/2 κ.γ. κανέλλα
1 κρέμα γάλακτος
3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
Για τη βάση:
1 φύλλο τάρτας έτοιμη ζύμη (προτιμώ Pilsbury)
βούτυρο για τη φόρμα ψησίματος
χαρτί ψησίματος
λίγα φασόλια γίγαντες
λίγο σουσάμι για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά μας και τα ψιλοκόβουμε.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα λαχανικά μας για 15' μέχρι να μαραθούν καλά.
Πασπαλίζουμε με την κανέλλα και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και μετά από 5 λεπτά αποσύρουμε την κατσαρόλα μας από τη φωτιά.
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180, ψήνουμε την τάρτα για 20': την τρυπάμε με το πηρούνι και εφαρμόζουμε από πάνω χαρτί ψησίματος. Ρίχνουμε λίγα φασόλια γίγαντες διάσπαρτα.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο το μείγμα λαχανικών και ρίχνουμε μέσα τα τυριά (κρατήστε κάμποσο για να πασπαλίσετε την τάρτα από πάνω), τα αυγά, το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βγάζουμε τη μισοψημένη τάρτα από το φούρνο, αφαιρούμε το χαρτί ψησίματος και τα φασόλια, και ρίχνουμε μέσα στην τάρτα το μείγμα σπανακιού.
Πασπαλίζουμε από πάνω με λίγο ακόμα τυρί και το σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 25'.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου