Νομίζω ότι αυτή η συνταγή μυρίζει πολλή "eightίλα". Καλά... ! όπως κι αν έχει, κι αν έχουν περάσει "x" χρόνια από τότε που το έτρωγα με πολλή πολλή ευχαρίστηση (τώρα δεν αρέσει στη διαιτολόγο μου...) παρόλ' αυτά είναι συνταγή αγαπημένη και δεν ακούω τίποτα και κανέναν! :)
ΥΛΙΚΑ:
(για 4 άτομα)
4 φιλετα χοιρινά εσκαλόπ από χοιρινό μπούτι
αυγό
τρίμμα φρυγανιάς
πάπρικα
6 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αλάτι
μιξ 4 πιπέρια
1σφηνάκι ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
2 κ.σ βούτυρο (προτιμώ Lurpak)
για τη σάλτσα βιεννουά
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
400ml κρέμα γάλακτος
500γρ. μανιτάρια
2 σκελίδες σκόρδου
3 κ.σ. παρμεζάνα
1 ποτ. κρασιού λευκό κρασί
λίγο αλάτι
μιξ 4 πιπέρια (προτιμώ Anatoli)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε τα χοιρινά εσκαλόπ και τα στεγνώνουμε καλά.
Τα αλατοπιπερώνουμε καλά.
Σε τρία ξεχωριστά μπωλάκια, ετοιμάζουμε το πανάρισμα.
Στο πρώτο βάζουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Στο δεύτερο βάζουμε τα αυγά καλά χτυπημένα
Στο τρίτο βάζουμε τρίμμα φρυγανιάς ανακατεμένο με πάπρικα.
Περνάμε ένα ένα τα φιλέτα διαδοχικά από τα τρια μπωλ, με την παραπάνω σειρά. Σημειώστε πως, όταν θα τα βάλετε στο αλεύρι να τα τινάξετε καλά μετά.
Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και ψήνουμε τα σνίτσελς μέχρι να ροδοκοκκινήσουν, περίπου 6'-8'.
Τα βάζουμε μετά το τηγάνι σε απορροφητικό χαρτί για λίγο πριν τα σερβίρουμε.
Ετοιμάζουμε τη σως μανιταριών:
Σε ένα τηγάνι, καίμε βούτυρο μαζί με το σκόρδο πολτοποιημένο για 2' περίπου. Ρίχνουμε τα μανιτάρια ανακατεύοντας καλά, και σβήνουμε με ένα σφηνάκι λευκό κρασί. Πασπαλίζουμε με το πιπέρι και λίγο αλάτι.
Τα αφήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία να πιούν τα νερά τους και μόλις σχετικά έχουν στεγνώσει τους ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το μοσχοκάρυδο.
Ανακατεύουμε να δέσει η σάλτσα μας και λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.
Το πιάτο μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Σας προτείνω να το συνοδεύσετε με πατάτες φούρνου βουτηράτες και δίαιτα από Δευτέρα !
ΥΛΙΚΑ:
(για 4 άτομα)
4 φιλετα χοιρινά εσκαλόπ από χοιρινό μπούτι
αυγό
τρίμμα φρυγανιάς
πάπρικα
6 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αλάτι
μιξ 4 πιπέρια
1σφηνάκι ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
2 κ.σ βούτυρο (προτιμώ Lurpak)
για τη σάλτσα βιεννουά
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
400ml κρέμα γάλακτος
500γρ. μανιτάρια
2 σκελίδες σκόρδου
3 κ.σ. παρμεζάνα
1 ποτ. κρασιού λευκό κρασί
λίγο αλάτι
μιξ 4 πιπέρια (προτιμώ Anatoli)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε τα χοιρινά εσκαλόπ και τα στεγνώνουμε καλά.
Τα αλατοπιπερώνουμε καλά.
Σε τρία ξεχωριστά μπωλάκια, ετοιμάζουμε το πανάρισμα.
Στο πρώτο βάζουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Στο δεύτερο βάζουμε τα αυγά καλά χτυπημένα
Στο τρίτο βάζουμε τρίμμα φρυγανιάς ανακατεμένο με πάπρικα.
Περνάμε ένα ένα τα φιλέτα διαδοχικά από τα τρια μπωλ, με την παραπάνω σειρά. Σημειώστε πως, όταν θα τα βάλετε στο αλεύρι να τα τινάξετε καλά μετά.
Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και ψήνουμε τα σνίτσελς μέχρι να ροδοκοκκινήσουν, περίπου 6'-8'.
Τα βάζουμε μετά το τηγάνι σε απορροφητικό χαρτί για λίγο πριν τα σερβίρουμε.
Ετοιμάζουμε τη σως μανιταριών:
Σε ένα τηγάνι, καίμε βούτυρο μαζί με το σκόρδο πολτοποιημένο για 2' περίπου. Ρίχνουμε τα μανιτάρια ανακατεύοντας καλά, και σβήνουμε με ένα σφηνάκι λευκό κρασί. Πασπαλίζουμε με το πιπέρι και λίγο αλάτι.
Τα αφήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία να πιούν τα νερά τους και μόλις σχετικά έχουν στεγνώσει τους ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το μοσχοκάρυδο.
Ανακατεύουμε να δέσει η σάλτσα μας και λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.
Το πιάτο μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Σας προτείνω να το συνοδεύσετε με πατάτες φούρνου βουτηράτες και δίαιτα από Δευτέρα !
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου