Πανεύκολη συνταγή, και μάλιστα, ό,τι πρέπει για τις εργαζόμενες που θέλουν να φτιάξουν μια μακαρονάδα στα γρήγορα. Είναι βέβαια ένα αρκετά πικάντικο πιάτο... ίσως όχι πολύ κατάλληλο να το φάτε αργά το βράδυ...
ΥΛΙΚΑ:
(για περίπου 4-6 άτομα)
4 χωριάτικα λουκάνικα με πράσο
1 συσκευασία μακαρόνια σπαγγέτι
3 ώριμες ντομάτες
1 συσκευασία ντοματοπελτέ
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. μιξ 4 πιπέρια (προτιμώ Anatoli)
3 σκελίδες σκόρδου
1 ποτ. κρασιού ελαιόλαδο
2 πιπεριές φλωρίνης κόκκινες
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
200γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε καλά τις πιπεριές και τα κρεμμύδια.
Τα κόβουμε σε σχετικά μεγάλους κύβους.
Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα λουκάνικα κομμένα ροδέλες μαζί με τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και το σκόρδο κομμένο σε λεπτές ροδέλες, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 5'.
Περιχύνουμε με τον ντοματοπελτέ και τις ντομάτες περασμένες σε τρίφτη.
Ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα περίπου 700ml καυτό νερό και πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει για περίπου 25'.
Μόλις έχει μελώσει, την αφαιρούμε από το μάτι.
Βράζουμε al dente τα σπαγγέτι μας και αφού τα σουρώσουμε καλά απο τα νερά, τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα λουκάνικο.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε σε κάθε πιάτο πασπαλίζοντας γενναιόδωρα με το κεφαλοτύρι και με ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό.
ΥΛΙΚΑ:
(για περίπου 4-6 άτομα)
4 χωριάτικα λουκάνικα με πράσο
1 συσκευασία μακαρόνια σπαγγέτι
3 ώριμες ντομάτες
1 συσκευασία ντοματοπελτέ
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. μιξ 4 πιπέρια (προτιμώ Anatoli)
3 σκελίδες σκόρδου
1 ποτ. κρασιού ελαιόλαδο
2 πιπεριές φλωρίνης κόκκινες
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
200γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε καλά τις πιπεριές και τα κρεμμύδια.
Τα κόβουμε σε σχετικά μεγάλους κύβους.
Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα λουκάνικα κομμένα ροδέλες μαζί με τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και το σκόρδο κομμένο σε λεπτές ροδέλες, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 5'.
Περιχύνουμε με τον ντοματοπελτέ και τις ντομάτες περασμένες σε τρίφτη.
Ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα περίπου 700ml καυτό νερό και πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει για περίπου 25'.
Μόλις έχει μελώσει, την αφαιρούμε από το μάτι.
Βράζουμε al dente τα σπαγγέτι μας και αφού τα σουρώσουμε καλά απο τα νερά, τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα λουκάνικο.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε σε κάθε πιάτο πασπαλίζοντας γενναιόδωρα με το κεφαλοτύρι και με ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου