Στα πλαίσια της υγιεινής διατροφής η σημερινή ανάρτηση αλλά με όλη τη γεύση σας το υπόσχομαι.
Το πιάτο αυτό είναι γρήγορο, διαφορετικό, υγιεινό και εξαιρετικά πρωτότυπο πιστεύω. Επίσης με μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα πως γίνεται αποδεκτό και από όσους δεν αρέσκονται στο συνδυασμό ψαριού με ζυμαρικά. Θέλω τέλος να αναφέρω πως ο τρόπος που θα σας προτείνω να το μαγειρέψετε μπορεί να ανταποκριθεί και στις απαιτήσεις όσων κάνουν προσεκτική διατροφή.
ΥΛΙΚΑ:
(για 4 άτομα)
1 συσκευασία ζυμαρικά ολικής άλεσης Barilla (No5)
4 φιλέτα σολωμού κατεψυγμένα χωρίς δέρμα ή κόκκαλο (4x 125gr)
2 κ.σ. λιαστές ντομάτες
1 καυτερή πιπερίτσα χωρίς τα κουκούτσια
1 συσκευασία ντοματίνια φρέσκα
3 σκελίδες σκόρδο
300γρ. ανθότυρο
1 ζελέ Knorr λαχανικών
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγη φρέσκια ρίγανη
λίγα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
ελαιόλαδο περίπου 3.κ.σ.
ενα μεγάλο τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα εμαγέ ταψάκι βάζουμε τα ντοματίνια αφού τα έχουμε πλύνει, κομμένα στη μέση αλατοπιπερωμένα με ελαιόλαδο για 35' στο φούρνο στους 180.
Βράζουμε τα ζυμαρικά ολικής μαζί με το ζελέ λαχανικών.
Για να γλιτώσετε χρόνο και ρεύμα, βράστε το νερό για τα μακαρόνια στον βραστήρα και ρίξτε το κατόπιν στο κατσαρολάκι σας.
Εν τω μεταξύ ψήνουμε για περίπου 17΄ τα φιλέτα σολωμού αλατοπιπερωμένα και με λίγο ελαιόλαδο από πάνω στο γκριλ. Να ξέρετε πως τα βάζετε για να ψηθούν όπως είναι παγωμένα, δηλαδή, δεν χρειάζεται να χάσετε χρόνο για ξεπάγωμα.
Ετοιμάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι για το τελικό στάδιο της μακαρονάδας όσο τα παραπάνω ετοιμάζονται:
Ρίχνουμε ελαιόλαδο, ψιλοκόβουμε το σκόρδο, την καυτερή πιπερίτσα χωρίς τα κουκούτσια της και τις λιαστές ντομάτες.
Σε μέτρια θερμοκρασία τσιγαρίζουμε το σκορδάκι (δεν θέλω να σας καφετίσει οπότε προσοχή) με τις λιαστές ντομάτες για 3-4 λεπτά.
Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τον σολωμό που τον έχουμε "λιανίσει" με το πιρουνάκι μας.
Ρίχνουμε και τα τοματίνια που έχουμε ψήσει στο φούρνο νωρίτερα.
Ανακατεύουμε.
Βάζουμε το ανθότυρο το οποίο το πολτοποιούμε με το πιρουνάκι μας.
Ρίχνουμε κατόπιν τα μακαρόνια και ανακατεύουμε.
Πασπαλίζουμε με φρέσκια ρίγανη και φρεσκοτριμμένο πιπεράκι.
σερβίρουμε με το τηγάνι στη μέση του τραπεζιού για να σερβιριστούν όλοι.
Όποιος θέλει μπορεί να πασπαλίσει τη μακαρονάδα του και με παρμεζάνα.
Πίνουμε παγωμένο ροζέ κρασί και χαμογελάμε με ευτυχία!
Το πιάτο αυτό είναι γρήγορο, διαφορετικό, υγιεινό και εξαιρετικά πρωτότυπο πιστεύω. Επίσης με μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα πως γίνεται αποδεκτό και από όσους δεν αρέσκονται στο συνδυασμό ψαριού με ζυμαρικά. Θέλω τέλος να αναφέρω πως ο τρόπος που θα σας προτείνω να το μαγειρέψετε μπορεί να ανταποκριθεί και στις απαιτήσεις όσων κάνουν προσεκτική διατροφή.
ΥΛΙΚΑ:
(για 4 άτομα)
1 συσκευασία ζυμαρικά ολικής άλεσης Barilla (No5)
4 φιλέτα σολωμού κατεψυγμένα χωρίς δέρμα ή κόκκαλο (4x 125gr)
2 κ.σ. λιαστές ντομάτες
1 καυτερή πιπερίτσα χωρίς τα κουκούτσια
1 συσκευασία ντοματίνια φρέσκα
3 σκελίδες σκόρδο
300γρ. ανθότυρο
1 ζελέ Knorr λαχανικών
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγη φρέσκια ρίγανη
λίγα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
ελαιόλαδο περίπου 3.κ.σ.
ενα μεγάλο τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα εμαγέ ταψάκι βάζουμε τα ντοματίνια αφού τα έχουμε πλύνει, κομμένα στη μέση αλατοπιπερωμένα με ελαιόλαδο για 35' στο φούρνο στους 180.
Βράζουμε τα ζυμαρικά ολικής μαζί με το ζελέ λαχανικών.
Για να γλιτώσετε χρόνο και ρεύμα, βράστε το νερό για τα μακαρόνια στον βραστήρα και ρίξτε το κατόπιν στο κατσαρολάκι σας.
Εν τω μεταξύ ψήνουμε για περίπου 17΄ τα φιλέτα σολωμού αλατοπιπερωμένα και με λίγο ελαιόλαδο από πάνω στο γκριλ. Να ξέρετε πως τα βάζετε για να ψηθούν όπως είναι παγωμένα, δηλαδή, δεν χρειάζεται να χάσετε χρόνο για ξεπάγωμα.
Ετοιμάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι για το τελικό στάδιο της μακαρονάδας όσο τα παραπάνω ετοιμάζονται:
Ρίχνουμε ελαιόλαδο, ψιλοκόβουμε το σκόρδο, την καυτερή πιπερίτσα χωρίς τα κουκούτσια της και τις λιαστές ντομάτες.
Σε μέτρια θερμοκρασία τσιγαρίζουμε το σκορδάκι (δεν θέλω να σας καφετίσει οπότε προσοχή) με τις λιαστές ντομάτες για 3-4 λεπτά.
Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τον σολωμό που τον έχουμε "λιανίσει" με το πιρουνάκι μας.
Ρίχνουμε και τα τοματίνια που έχουμε ψήσει στο φούρνο νωρίτερα.
Ανακατεύουμε.
Βάζουμε το ανθότυρο το οποίο το πολτοποιούμε με το πιρουνάκι μας.
Ρίχνουμε κατόπιν τα μακαρόνια και ανακατεύουμε.
Πασπαλίζουμε με φρέσκια ρίγανη και φρεσκοτριμμένο πιπεράκι.
σερβίρουμε με το τηγάνι στη μέση του τραπεζιού για να σερβιριστούν όλοι.
Όποιος θέλει μπορεί να πασπαλίσει τη μακαρονάδα του και με παρμεζάνα.
Πίνουμε παγωμένο ροζέ κρασί και χαμογελάμε με ευτυχία!
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου