Άλλη μια φανταστική, γευστικά, πρόταση και εντελώς γρήγορη στην προετοιμασία της, καθώς σας έχω εξηγήσει πως ναι, αγαπώ τη μαγειρική, αλλά, όχι, δεν έχω άπλετο χρόνο πάντα για να προετοιμάζω με τις ώρες τα καθημερινά μας πιάτα. Και εκτός αυτού πλέον στη ζωή μας έχει μπει εντατικά η προσοχή και η επιλεκτικότητα στο τί τρώμε, τί ποιότητας υλικά αγοράζουμε και φυσικά στο πώς τα μαγειρεύουμε.
Τέλος, γνωρίζω πως δεν είναι πάντα απλή υπόθεση να πείσεις τα μικρά παιδιά να προσθέτουν τα λαχανικά στο πιάτο τους. Να λοιπόν άλλη μια ωραία συνταγούλα που "κρύβει" αριστοτεχνικά το θαυμάσιο σπανάκι μέσα της.
Πάμε λοιπόν να δούμε τα υλικά μας:
ΥΛΙΚΑ:
(για 4 άτομα)
1 συσκευασία ταλιατέλες (μπορείτε να δοκιμάσετε και τις ολικής αλέσεως, Barilla)
400γρ. σπανάκι φρέσκο
2 σκελίδες σκόρδο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
2 κ.γ. βούτυρο
150ml κρέμα γάλακτος
150 γρ. μασκαρπόνε
Τριμμένη παρμεζάνα (κατά βούληση)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Όταν δεν έχω χρόνο για το μαγείρεμά μου, αγοράζω το σπανάκι έτοιμο στη συσκευασία κομμένο και πλυμένο.
Επίσης γλιτώνουμε χρόνο όταν βράζουμε το νερό της κατσαρόλας στον βραστήρα.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Παράλληλα σε ένα μεγάλο τηγάνι, και σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με το βούτυρο, το σκόρδο πολτοποιημένο και το μοσχοκάρυδο.
Ρίχνουμε μέσα το σπανάκι και τσιγαρίζουμε για πεντε περίπου λεπτά.
Αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε μέσα 1-2 κ. φαγητού από το νερό των ζυμαρικών, την κρέμα γάλακτος και το μασκαρπόνε.
Ανακατεύουμε και το αφήνουμε 3-4 λεπτά να πιεί το ζουμί του και να ολοκληρωθεί το μαγείρεμα.
Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα του σπανακιού τα ζυμαρικά που τα έχουμε σουρώσει.
Προσθέτουμε λίγο ακόμα από το νερό των ζυμαρικών (2 κ. φαγητού) και πασπαλίζουμε γεναιόδωρα με την παρμεζάνα μας.
Σερβίρουμε αμέσως!
Tip: σε αυτό το πιάτο μπορείτε να γίνετε όσο δημιουργικοί θέλετε και να παίξετε με πολλά υλικά, διασφαλίζοντας το εγγυημένο αποτέλεσμα: μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταλιατέλες από σπανάκι, όπως επίσης να προσθέσετε και μπρόκολλο μαζί με το σπανάκι ή ακόμα και να πασπαλίσετε το πιάτο σας με φυστίκια macademia!!!
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου