Γρήγορη, εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή, από αυτές που σίγουρα δεν μπορεί να πάει κάτι λάθος
ακόμα και αν δεν έχεις εμπειρία στα ζυμώματα και στα ψησίματα.
Μια μικρή μεν αλλά ουσιαστική συμβουλή για να περιορίσετε τα λάθη και τους μπελάδες είναι να
κάνετε τον κόπο να αγοράσετε ένα θερμόμετρο φούρνου ώστε ανά πάσα στιγμή να έχετε τη σωστή
εικόνα για τη θερμοκρασία του φούρνου, μιας και τις περισσότερες φορές οι κουζίνες μας
παραπλανούν :)
ΥΛΙΚΑ:
3 1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. κανέλλα
3 φλ. ζάχαρη
1 φλ. ηλιέλαιο
4 αυγά
1/3 φλ. νερό
2 φλ. κολοκυθάκια τριμμένα
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
1 φλ. καρύδια περασμένα στο multi
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 .
Σε ένα μεγάλο μπώλ αναμειγνύουμε το αλεύρι με το αλάτι, το μοσχοκάρυδο, τη σόδα, τη κανέλα και τη ζάχαρη.
Σε ένα διαφορετικό μπώλ αναμειγνύουμε το ηλιέλαιο με τα αυγά, το νερό, το τριμμένο κολοκύθι και τον χυμό λεμονιού.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα "υγρά" συστατικά μέσα στο μπώλ με το αλεύρι και τα μπαχαρικά καθώς και προσθέτουμε τα καρύδια.
Αναμειγνύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα με τη βοήθεια μιας κουτάλας.
Σε φόρμα στην οποία έχουμε βάλει χαρτί ψησίματος και το έχουμε ραντίσει με λάδι, ρίχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε για 1 ώρα και είναι έτοιμο όταν θα βυθίσουμε ένα μαχαιράκι και θα βγει στεγνό.
Tip: αν θέλετε μπορείτε να βάλετε 2 φλυτζάνια ζάχαρη στο ψωμάκι και 1 φλυτζάνι σταφίδες ξανθές που ταιριάζουν στη γεύση του μια χαρά.
Όμως φροντίστε για περίπου 10 λεπτάκια να τις μουλιάσετε σε νερό πριν τις βάλετε μέσα στο μείγμα.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου