Ένα νόστιμο πιάτο στα γρήγορα για δύο. Κάτι που θα ετοιμάσετε σε δεκαπέντε λεπτά ίσα μέχρι να τελειώσουν οι διαφημίσεις και να αρχίσει η ταινία.... Συνοδεύεται απίστευτα καλά με ένα παγωμένο ποτήρι μπύρα!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε τα ντοματίνια στα δύο, πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 12'-15'.
Το βγάζουμε και αφήνουμε τα ντοματίνια στην άκρη να κρυώσουν.
Χτυπάμε τα αυγά.
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τις λωρίδες σαλάμι για να γίνουν τραγανές (για 5').
Τις βγάζουμε και αφαιρούμε ό,τι υπόλειμμα λάδι από το τηγάνι με απορροφητικό χαρτί.
Ρίχνουμε το βούτυρο στο τηγάνι και μόλις λίγο κάψει ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά.
Όταν ψηθεί από τη μια πλευρά γυρνάμε με τη βοήθεια σπάτουλας την ομελέτα να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
Μόλις γίνει η ομελέτα και από τις δύο πλευρές, ρίχνουμε στο μισό της μέρος τα ντοματίνια, τη μοτσαρέλα, το τραγανό σαλάμι και τον ψιλοκομμένο βασιλικό.
Σκεπάζουμε με το άλλο μισό και σερβίρουμε την ομελέτα μας ζεστή πασπαλισμένη με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και βασιλικό.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε τα ντοματίνια στα δύο, πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 12'-15'.
Το βγάζουμε και αφήνουμε τα ντοματίνια στην άκρη να κρυώσουν.
Χτυπάμε τα αυγά.
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τις λωρίδες σαλάμι για να γίνουν τραγανές (για 5').
Τις βγάζουμε και αφαιρούμε ό,τι υπόλειμμα λάδι από το τηγάνι με απορροφητικό χαρτί.
Ρίχνουμε το βούτυρο στο τηγάνι και μόλις λίγο κάψει ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά.
Όταν ψηθεί από τη μια πλευρά γυρνάμε με τη βοήθεια σπάτουλας την ομελέτα να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
Μόλις γίνει η ομελέτα και από τις δύο πλευρές, ρίχνουμε στο μισό της μέρος τα ντοματίνια, τη μοτσαρέλα, το τραγανό σαλάμι και τον ψιλοκομμένο βασιλικό.
Σκεπάζουμε με το άλλο μισό και σερβίρουμε την ομελέτα μας ζεστή πασπαλισμένη με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και βασιλικό.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου