Πανεύκολη συνταγή που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους αν κάτσει ξαφνική επίσκεψη και πρέπει να ετοιμάσετε το κάτιτίς... επίσης φοβερό entree χρόνια τώρα.. προσοχή όμως στις πολλές κρυμμένες θερμίδες του!!!!
ΥΛΙΚΑ:
1 συσκευασία μακαρόνι κοχυλάκι
200γρ. βούτυρο
500γρ. τριμμένο τσένταρ ή άλλο γλυκό τυρί της αρεσκείας σας
2 κούπες γάλα εβαπορέ
2 κ.γ. ζάχαρη sugar
λίγο αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°.
Βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο πυρέξ ή πυρίμαχο σκεύος με περίπου 1 κ.σ. βούτυρο και το αφήνουμε στην άκρη.
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα νερό με το αλάτι.
Προσθέτουμε το ζυμαρικό και το βράζουμε περίπου 8-10 λεπτά της ώρας.
Στραγγίζουμε και περιχύνουμε το ζυμαρικό με κρύο νερό.
Βάζουμε τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο μπώλ.
Προσθέτουμε το μισό τριμμένο τυρί, το γάλα εβαπορέ, το βούτυρο λιωμένο, τη ζάχαρη, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά το μείγμα μας και το ρίχνουμε μέσα στο πυρέξ.
Από πάνω ρίχνουμε το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και το ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινήσει από πάνω, περίπου 20'.
Πριν να το σερβίρουμε το αφήνουμε για 10' έξω από τον φούρνο.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου