Είναι μια γλυκειά αμαρτία που μου φέρνει στο μυαλό εικόνες από την παιδική ηλικία. Από τα πιο αγαπημένα και εύκολα γλυκά κάθε παραδοσιακής μανούλας που μέσα σε ένα απόγευμα μπορεί να φτιάξει για την οικογένεια ένα πεντανόστιμο γλυκάκι. Για όσες από εμάς ο χρόνος είναι πολύτιμος και περιορισμένος, να μια πανεύκολη συνταγή για σίγουρα χαμόγελα!
ΥΛΙΚΑ:
2 πακέτα μπισκότα βουτύρου
4 κ.σ. μερέντα
1 συσκευασία σαντιγύ morfat
250ml κρέμα γάλακτος πλήρη
1/2 σφηνάκι κονιάκ 'η άρωμα πορτοκάλι ή βαννίλια
1 κουβερτούρα NESTLE
για την επικάλυψη:
1 κουβερτούρα NESTLE
125ml κρέμα γάλακτος πλήρη
τρούφα σοκολάτας για στόλισμα (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα μας.
Προσθέτουμε μέσα στη ζεστή σοκολάτα τη μερέντα και ανακατεύουμε.
Ακολούθως ρίχνουμε το ποτό ή το άρωμα τη αρεσκείας μας (για όσους δεν συμπαθούν το λικέρ).
Στο μίξερ φτιάχνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες τη σαντιγύ, προσθέτουμε κατά το χτύπημα και την κρέμα γάλακτος (250gr) και στη συνέχεια προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα ανακατεύοντας όμως απαλά με την σπάτουλα.
Σπάμε σε μετρίου μεγέθους κομμάτια τα μπισκότα και τα προσθέτουμε και αυτά μέσα στο μείγμα μας.
Βάζουμε το μείγμα είτε σε φόρμα για κέϊκ που είναι ανοιγόμενη, είτε, παραδοσιακά στο baking paper, δίνοντας το σχήμα του κορμού.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Μόλις το βγάζουμε το περιχύνουμε με την γκανάσ που θα φτιάξουμε ως εξής:
Σε ένα μπώλ τοποθετούμε σε κομμάτια την κουβερτούρα.
Παράλληλα σε μέτρια θερμοκρασία ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας.
Ρίχνουμε την ζεστή κρέμα γάλακτος μέσα στην κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γυαλίσει το μείγμα.
Μόλις έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, περιχύνουμε τον κορμό, ο οποίος θα είναι από το ψυγείο, και τον πασπαλίζουμε προαιρετικά με τρούφα σοκολάτας για να τον σερβίρουμε.
ΥΛΙΚΑ:
2 πακέτα μπισκότα βουτύρου
4 κ.σ. μερέντα
1 συσκευασία σαντιγύ morfat
250ml κρέμα γάλακτος πλήρη
1/2 σφηνάκι κονιάκ 'η άρωμα πορτοκάλι ή βαννίλια
1 κουβερτούρα NESTLE
για την επικάλυψη:
1 κουβερτούρα NESTLE
125ml κρέμα γάλακτος πλήρη
τρούφα σοκολάτας για στόλισμα (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα μας.
Προσθέτουμε μέσα στη ζεστή σοκολάτα τη μερέντα και ανακατεύουμε.
Ακολούθως ρίχνουμε το ποτό ή το άρωμα τη αρεσκείας μας (για όσους δεν συμπαθούν το λικέρ).
Στο μίξερ φτιάχνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες τη σαντιγύ, προσθέτουμε κατά το χτύπημα και την κρέμα γάλακτος (250gr) και στη συνέχεια προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα ανακατεύοντας όμως απαλά με την σπάτουλα.
Σπάμε σε μετρίου μεγέθους κομμάτια τα μπισκότα και τα προσθέτουμε και αυτά μέσα στο μείγμα μας.
Βάζουμε το μείγμα είτε σε φόρμα για κέϊκ που είναι ανοιγόμενη, είτε, παραδοσιακά στο baking paper, δίνοντας το σχήμα του κορμού.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Μόλις το βγάζουμε το περιχύνουμε με την γκανάσ που θα φτιάξουμε ως εξής:
Σε ένα μπώλ τοποθετούμε σε κομμάτια την κουβερτούρα.
Παράλληλα σε μέτρια θερμοκρασία ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας.
Ρίχνουμε την ζεστή κρέμα γάλακτος μέσα στην κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γυαλίσει το μείγμα.
Μόλις έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, περιχύνουμε τον κορμό, ο οποίος θα είναι από το ψυγείο, και τον πασπαλίζουμε προαιρετικά με τρούφα σοκολάτας για να τον σερβίρουμε.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ
Σας παρακαλω διευκρινιστε μου και μια morfat και 250γρ κρεμα γαλακτος πληρη? Στα υλικα τα εχετε κ τα δυο αλλα στην εκτελεση φτιαχνετε μια σαντιγυ. (Αλλο τα 125γρ κρεμα για τη γκαναζ σοκολατας αυτο το καταλαβαινω) Θα ηθελα να το φτιαξω γιατι ειναι η μονη συνταγη που βρικα χωρις βουτυρο, και για αυτο περιμενω με αγωνια την απαντηση σας. Τελικα 250 η 500 γρ. σαντιγυ? Ευχαριστω πολυ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΖητώ συγγνώμη, έχετε δίκιο δεν διευκρινίζω πως τη κρέμα γάλακτος θα την προσθέσετε στη σαντιγί morfat κατά τη διάρκεια του χτυπήματος στο μίξερ.
ΑπάντησηΔιαγραφήδιορθώνω τη συνταγή αμέσως.
Ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψή σας στη Μαρουλίτα!