H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Μοσχαράκι με μανιτάρια και κουκουνάρι στη γάστρα

Φέτος η Μαρουλίτα είχε τη χαρά να γευτεί από τα χεράκια της Μαμάς Μαρίας ένα φανταστικό μοσχαράκι στη γάστρα και μετά από πολλές αγκαλιές και φιλιά πήρε το μυστικό της συνταγής για να το μοιραστεί μαζί με όλους σας, τους φίλους της.
Η Μαμά Μαρία, που είναι φίλη της Μαρουλίτας, σας στέλνει τις ευχές της για τη νέα χρονιά και σας δίνει οδηγίες για ένα πραγματικά εύκολο, ελαφρύ πιάτο που θα ενθουσιάσει και τον πιο δύσπιστο καλεσμένο σας.
Πάμε στην κουζίνα λοιπόν να μαγειρέψουμε γιατί σε 3 ώρες αλλάζει και η χρονιά!!!!!






ΥΛΙΚΑ:
(για 6-8 άτομα)

2 κιλά μοσχαράκι μπροστινό κομμένο σε μεριδούλες
20 πατάτες μικρές στρογγυλές ή περίπου 10 μέτριες πατάτες κομμένες στη μέση
250 γρ. μανιτάρια μικρά ολόκληρα
250 γρ. κεφαλογραβιέρα αμφιλοχίας
1 φλ. του καφέ κουκουνάρι
1 ποτ. κρασιού ελαιόλαδο
1 ποτ. κρασιού λευκό ξηρό κρασί
1 ποτ. κρασιού κονιάκ
1 κ.γ. γλυκειά πάπρικα
4 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
πιπέρι

1 γάστρα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Παίρνουμε το κρέας κατά προτίμηση ήδη κομμένο από τον χασάπη σε μεριδούλες.

Το ξεπλένουμε και στο στραγγίζουμε από τα νερά του.

Σε μια γάστρα βάζουμε το κρέας, τις πατάτες και τα μανιτάρια μαζί με τις 4 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες (θα τις αφαιρέσουμε πριν το σερβίρουμε το φαγητό), και το πασπαλίζουμε με το αλατοπιπερο και την πάπρικα.

Ρίχνουμε τα υγρά, δηλαδή το κρασί, το κονιάκ και το ελαιόλαδο.

Φορώντας τα γαντάκια μας ανακατεύουμε τα υλικά μας να απλωθούν οι γεύσεις ομοιόμορφα παντού.

Βάζουμε τη γάστρα σκεπασμένη, σε προθερμασμένο φούρνο στους 220, αντιστάσεις και όχι αέρα, για περίπου 30'.

Προσοχή δεν θα προσθέσουμε καθόλου επιπλέον υγρά, ούτε νερό στο φαγητό.

Κατόπιν χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170 και ψήνουμε για επιπλέον 2 ώρες.

Μισή ώρα πριν να τελειώσει το ψήσιμό μας, ανοίγουμε τη γάστρα μας και ρίχνουμε μέσα την κεφαλογραβιέρα κομμένη σε κύβους μεγέθους όσο και τα μανιτάρια, καθώς και το κουκουνάρι.

Ανακατεύουμε ελαφρά να πάνε το τυρί και το κουκουνάρι ομοιόμορφα παντού.

Το φαγητό σερβίρεται ζεστό και συνοδεύεται τέλεια από παγωμένο Ροζέ κρασί.
 
 
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ & ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου