H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Μοσχάρι με κολοκυθάκια στη γάστρα

Φαγητό άκρως κατάλληλο για παιδάκια, άκρως μαλακό και νόστιμο και με την κοκκινιστή σαλτούλα τους (μαγική ευκαιρία για μπλούμ με τις μπουκίτσες ψωμιού) είναι σκέτο ποίημα σας ορκίζομαι. Αν δε, το συνοδεύσετε και με ένα ωραίο παγωμένο ροζέ σας προδιαθέτω βλέπετε, θα έχετε όχι μόνο απολαύσει ένα πεντανόστιμο πιάτο, μα πάνω απ' όλα ένα πιάτο υγιεινό και ελαφρύ!!!




ΥΛΙΚΑ:
(για 6 άτομα)

1,5 κιλό ποντίκι μοσχαρίσιο
2 κιλά κολοκυθάκια βιολογικά μεσαίου μεγέθους
1 κιλό βιολογικές πατάτες
2 ξερά κρεμμύδια μεγάλα
3 σκελίδες σκόδο πολτοποιημένες
1 pumarro κονκασέ
1 pummaro για κοκκινιστά
1 ματσάκι μαϊντανό
2 κ.γ. Σμυρνιό
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 κ.γ. πάπρικα καυτερή
1 ποτ. κρασί ελαιόλαδο
αλάτι
1 κ.γ. μιξ 4 πιπέρια
1/2 κ.γ. ζάχαρη

κεφαλοτύρι τριμμένο για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένουμε το κρέας και το στεγνώνουμε καλά.

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες κυδωνάτες.

Καθαρίζουμε τα κολοκυθια, και τα ξύνουμε απ' έξω ελαφρά.

Αν είναι μεγάλα, τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος.

Ρίχνουμε μέσα στη γάστρα τη ντομάτα κονκασέ και τον πελτέ, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και όλα τα υπόλοιπα μπαχάρια.

Ρίχνουμε το κρέας  και το ανακατεύουμε πολύ καλά μέσα στη σάλτσα να πάει η γεύση παντού.

Κατόπιν ρίχνουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τα κολοκύθια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Τέλος, ρίχνουμε και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Προσθέτουμε από τον βραστήρα νερό, βραστό, ίσα να καλύπτονται τα υλικά μας.

Ψήνουμε για 2 1/2 ώρες στους 200 σε προθερμασμένο φούρνο.

Σερβίρουμε με παγωμένο Ροζέ Αγιωργίτικο και πασπαλίζουμε τα πιάτα μας με φρεσκοτριμμένο κεφαλοτύρι!!!

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου