Μιαμ και πάλι μιαμ !!!! Έτοιμο σε λιγότερο από 20' και πραγματικά απίθανο. Το μόνο που θα σας κουράσει σε αυτή τη συνταγή είναι να πεταχτείτε στο super market και να πάρετε τα υλικά!!! Αλήθεια!!
ΥΛΙΚΑ:
2 συσκευασίες νιόκι νωπά
1 pummaro 35% πιο συμπυκνωμένο
1 ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
Φρεσκοτριμμένο μιξ 4 πιπέρια (Anatoli)
200γρ Παρμεζάνα Τριμμένη
200γρ Μοzzarella βουβαλίσια τριμμένη ή άλλη καλής ποιότητας
1 συσκευασία 4 τυριά τριμμένα
1/2 ποτ. κρασιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι
Λίγη ζάχαρη
1 ματσάκι βασιλικό φρέσκο πλατύφυλλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο πολτοποιημένο και το κρεμμύδι εξαιρετικά ψιλοκομμένο και το τσιγαρίζουμε.
Μόλις έχει ξανθύνει ρίχνουμε τη ντομάτα και πασπαλίζουμε με αλάτι και το μιξ πιπεριών.
Βάζουμε μέσα το ματσάκι βασιλικού δεμένο με σπάγγο κατάλληλο για μαγειρική.
Αφήνουμε περίπου 15’ σε μέτρια φωτιά, προσθέτοντας λίγο καυτό νερό για να γίνει η σάλτσα.
Μόλις έχει γίνει αφαιρούμε τον βασιλικό (γιατί πικρίζει αμά μένει μέσα !!!)
Φτιάχνουμε τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες- αν δεν το λέει, πάντως οπωσδήποτε στο νερό τους θα βάλουμε ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα πυρέξ.
Ρίχνουμε κάτω τη μισή σάλτσα, φουντάρουμε τα νιόκι, ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα από πάνω και πασπαλίζουμε με τα τυριά.
Ψήνουμε για 20΄στους 180-200 σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει.
ΥΛΙΚΑ:
2 συσκευασίες νιόκι νωπά
1 pummaro 35% πιο συμπυκνωμένο
1 ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
Φρεσκοτριμμένο μιξ 4 πιπέρια (Anatoli)
200γρ Παρμεζάνα Τριμμένη
200γρ Μοzzarella βουβαλίσια τριμμένη ή άλλη καλής ποιότητας
1 συσκευασία 4 τυριά τριμμένα
1/2 ποτ. κρασιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι
Λίγη ζάχαρη
1 ματσάκι βασιλικό φρέσκο πλατύφυλλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο πολτοποιημένο και το κρεμμύδι εξαιρετικά ψιλοκομμένο και το τσιγαρίζουμε.
Μόλις έχει ξανθύνει ρίχνουμε τη ντομάτα και πασπαλίζουμε με αλάτι και το μιξ πιπεριών.
Βάζουμε μέσα το ματσάκι βασιλικού δεμένο με σπάγγο κατάλληλο για μαγειρική.
Αφήνουμε περίπου 15’ σε μέτρια φωτιά, προσθέτοντας λίγο καυτό νερό για να γίνει η σάλτσα.
Μόλις έχει γίνει αφαιρούμε τον βασιλικό (γιατί πικρίζει αμά μένει μέσα !!!)
Φτιάχνουμε τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες- αν δεν το λέει, πάντως οπωσδήποτε στο νερό τους θα βάλουμε ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα πυρέξ.
Ρίχνουμε κάτω τη μισή σάλτσα, φουντάρουμε τα νιόκι, ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα από πάνω και πασπαλίζουμε με τα τυριά.
Ψήνουμε για 20΄στους 180-200 σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου